Nedjelja, 21 travnja, 2024

Srbija se sprema za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka

Preporučeno

„Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi građani Srbije bili bezbjedni…”

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da smatra da bi vojnu obuku trebalo da prođu svi punoljetni građani do 30 godina, ali i oni stariji koji su „zagazili u četvrtu deceniju“.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

Vučević je za današnji Blic kazao da bi za njih trebalo da bude uveden kraći vojni rok, u trajanju od tri nedjelje, ističući da predstoji stručna rasprava o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojske.

„Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi građani Srbije bili bezbjedni. Nemirni smo kada imamo poplavu ili požar, a ne znamo kako da reagujemo“, rekao je ministar.

Upravo se čita:  Ovo je Albanka koja je vozila BMW 170 km/h i usmrtila brata i sestru iz Gradca

On je kazao da kada se govori o vraćanju obaveznog vojnog roka, da se tu ne misli na ratovanje, već na to da vojska bude na usluzi građanima.

„Mislim da bi trebalo da vratimo vojni rok, da li je to tri nedjelje ili tri mjeseca, ili neki drugi period, apsolutno da“, rekao je Vučević.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas