Petak, 27 siječnja, 2023

Srbija se sprema za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka

Nemojte propustiti

„Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi građani Srbije bili bezbjedni…”

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da smatra da bi vojnu obuku trebalo da prođu svi punoljetni građani do 30 godina, ali i oni stariji koji su „zagazili u četvrtu deceniju“.

Vučević je za današnji Blic kazao da bi za njih trebalo da bude uveden kraći vojni rok, u trajanju od tri nedjelje, ističući da predstoji stručna rasprava o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojske.

„Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi građani Srbije bili bezbjedni. Nemirni smo kada imamo poplavu ili požar, a ne znamo kako da reagujemo“, rekao je ministar.

On je kazao da kada se govori o vraćanju obaveznog vojnog roka, da se tu ne misli na ratovanje, već na to da vojska bude na usluzi građanima.

„Mislim da bi trebalo da vratimo vojni rok, da li je to tri nedjelje ili tri mjeseca, ili neki drugi period, apsolutno da“, rekao je Vučević.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo