Utorak, 6 prosinca, 2022

Srbija u šoku: Djevojčica (10) umrla jer ljekar Hitne pomoći nije htio da dođe

Nemojte propustiti

Djevojčica A. Đ. (10) iz Bele Palanke umrla je juče ujutru oko tri sata jer je ljekar Hitne pomoći odbio da dođe na poziv njenog oca Milovana Đorđevića, saznaje “Alo”.

djevojcica-blackPolicija je podnijela krivičnu prijavu protiv nesavjesnog ljekara. Nesrećni otac je juče u tri sata ujutru pozvao zaposlene u Hitnoj pomoći u Beloj Palanci i zatražio da dođe neko od doktora jer mu je dijete doživjelo fras.

– Kada sam pozvao Hitnu pomoć, medicinska sestra mi je rekla da doktor trenutno spava. Nazvao sam ga neki minut kasnije i on se javio na telefon. Počeo je da se raspravlja sa mnom. Molio sam ga da dođe sebi i ne gubi vrijeme na raspravu. Dijete je već teško disalo. Na kraju mi je rekao da se javim policiji, što sam i uradio. Ne znam zbog čega nije htio da dođe. Otišao sam u policiju, a patrola mi je dijete prevezla do dežurnog ljekara – priča djevojčicin otac Milan.

Nesretnu djevojčicu pregledao je dežurni ljekar M. P. (61) koji je mogao samo da konstatuje smrt. Ista patrola je vratila mrtvu djevojčicu u kuću, a na osnovu svjedočenja njenog oca i konsultaciuja sa dežurnim istražnim sudijom podnijeta je krivična prijva protiv nesavjesnog ljekara Hitne pomoći u Beloj Palanci.

Tijelo nesretne djevojčice primljeno je juče ujutru u Zdravstveni centar u Pirotu radi obdukcije, koja će pokazati tačan uzrok smrti.

– Do sada nije urađena obdukcija. Nisam mogao svoju ćerku sam da odvezem do ljekara jer imam još dvoje male djece. Jadno moje dijete je do sada preživjelo tri frasa, ali ovaj nije mogla. Ne znam šta više da vam kažem. Ćerka mi je umrla u kući, a nije napunila ni deset godina – jedva izgovara Milan.

Nesretni otac ne zna kada će sahraniti svoje dijete jer čeka završetak obdukcije.

(Alo.rs)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo