Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Srbija: Uhapšeno sedam lica zbog zločina u Srebrenici

Nemojte propustiti

hapsenje3

Istraga protiv bivših pripadnika Centra za obuku „Jahorina“ u sastavu Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, zbog postojanja osnova sumnje da su u Srebrenici, na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Po nalogu Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije – Služba za otkrivanje ratnih zločina u jutarnjim satima lišila je slobode za sada sedam osoba na različitim lokacijama u Srbiji.

Tužilaštvo za ratne zločine je saopštilo da je profesionalno izvedenom akcijom pripadnika MUP-a Republike Srbije, sedam osumnjičenih N.M, A.G, M.B, A.D, B.M, J.P i D.P, sprovedeno u to Tužilaštvo.

Tužilaštvo za ratne zločine donijelo je naredbu za sprovođenje istrage protiv bivših pripadnika Centra za obuku „Jahorina“ u sastavu Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, zbog postojanja osnova sumnje da su u Srebrenici, na lokalitetu Kravice, počinili ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Među žrtvama je više od 1.000 civila Bošnjaka čiji su posmrtni ostaci identifikovani u masovnim grobnicama na više lokacija, među kojima su Glogova 1 i 2 i Ravnice.

Tužilaštvo i MUP tragaju za još nekoliko lica za koja se pretpostavlja da su u zemljama u okruženju.

U saopštenju se ne navodi gdje su uhapšeni osumnjičeni.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo