Srijeda, 18 svibnja, 2022

“Srbija želi da ima najsnažniju vojsku u regionu i to zbog jedne stvari”

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Stefanović je naveo da Vojska Srbije svoj najvažniji vojni praznik dočekuje snažnija, brojnija, savremenija i spremnija da sačuva mir, slobodu i bezbjednost Srbije i njenih građana.

Srbija želi da ima najsnažniju vojsku u regionu, jer želi da živi u miru i stabilnosti, rekao je ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je, na svečanoj akademiji povodom Dana Vojske Srbije, rekao da se Srbija naoružava da bi sebe zaštitila i da nikome ne prijeti, ali da ne da svoje.

On je naveo da Vojska Srbije ovaj najvažniji svoj vojni praznik dočekuje snažnija, brojnija, savremenija i spremnija da sačuva mir, slobodu i bezbjednost Srbije i njenih građana.

“Srbija je zemlja hrabrih, nepokolebljivih, koji nikada ne odustaju, naroda koji je vijekovima njegovao jedinstvo i slogu, porodicu i ognjište, onih koji nikada nisu spustili glavu pred neprijateljem”, istakao je Stefanović.

Stefanović je naglasio da je u srpskom narodu uvijek važilo da je biti vojnik posebno znamenje i veliki ponos te da je vojska ostala neraskidivo vezana za svoj narod vijekovima, da je to tkivo vremenom jačalo kroz svaku bitku, žrtvu, herojsko djelo.

“Srpski vojnik je očuvao i osvjetlao obraz svoje otadžbine, bio je okosnica svoje Srbije, iako nije imao put posut ružama…”, rekao je on.

Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske, prenijeli su beogradski mediji.

Na svečanosti je prikazan i film o Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, u kojem su predstavljeni rezultati rada te održan prigodan umjetnički program.

Akademiji su prisustvovali predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministri u Vladi Srbije te predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Islamske zajednice i Katoličke crkve, diplomatski kor i vojni atašei.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ryanair najavljuje skuplje karte

Ryanair je izvijestio i o snažnom oporavku prometa s 97,1 milion putnika, u odnosu na samo 27,5 miliona u...

Možda vas zanima i ovo