Nedjelja, 1 listopada, 2023

“Srbija želi da ima najsnažniju vojsku u regionu i to zbog jedne stvari”

Autor:Srna

Preporučeno

Stefanović je naveo da Vojska Srbije svoj najvažniji vojni praznik dočekuje snažnija, brojnija, savremenija i spremnija da sačuva mir, slobodu i bezbjednost Srbije i njenih građana.

Srbija želi da ima najsnažniju vojsku u regionu, jer želi da živi u miru i stabilnosti, rekao je ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović.

Stefanović je, na svečanoj akademiji povodom Dana Vojske Srbije, rekao da se Srbija naoružava da bi sebe zaštitila i da nikome ne prijeti, ali da ne da svoje.

Upravo se čita:  Radoičić priznao da je organizovao napad na sjeveru Kosova: Lično sam sve pripremio

On je naveo da Vojska Srbije ovaj najvažniji svoj vojni praznik dočekuje snažnija, brojnija, savremenija i spremnija da sačuva mir, slobodu i bezbjednost Srbije i njenih građana.

“Srbija je zemlja hrabrih, nepokolebljivih, koji nikada ne odustaju, naroda koji je vijekovima njegovao jedinstvo i slogu, porodicu i ognjište, onih koji nikada nisu spustili glavu pred neprijateljem”, istakao je Stefanović.

Stefanović je naglasio da je u srpskom narodu uvijek važilo da je biti vojnik posebno znamenje i veliki ponos te da je vojska ostala neraskidivo vezana za svoj narod vijekovima, da je to tkivo vremenom jačalo kroz svaku bitku, žrtvu, herojsko djelo.

Upravo se čita:  Šta je zapravo bio cilj napada na Kosovu? "Tamo su već pripremili rovove, infrastrukturu i naoružanje"

“Srpski vojnik je očuvao i osvjetlao obraz svoje otadžbine, bio je okosnica svoje Srbije, iako nije imao put posut ružama…”, rekao je on.

Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske, prenijeli su beogradski mediji.

Upravo se čita:  RSE: Primijećeno kretanje vojnog konvoja na jugu Srbije

Na svečanosti je prikazan i film o Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, u kojem su predstavljeni rezultati rada te održan prigodan umjetnički program.

Akademiji su prisustvovali predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministri u Vladi Srbije te predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Islamske zajednice i Katoličke crkve, diplomatski kor i vojni atašei.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo