Četvrtak, 29 srpnja, 2021

Srbijanska policija otkrila nevjerovatne detalje: Profesionalne ubice dolaze i iz specijalnih jedinica

Nemojte propustiti

Posljednje likvidacije u Srbiji odradile su profesionalne ubice koje su, kako sumnjaju u policiji, iskustva u rukovanju oružjem i eksplozivom stekle u specijalnim jedinicama!

Upravo to je i jedan od smjerova istrage ubistva Gorana Petrovića Pete, glavnog saradnika vođe kruševačkog klana Zorana Jotića Jotke.

– Dvojica ubica koji su Petrovića likvidirali iz vatrenog oružja u teretani hotela “Golf” u Kruševcu snimljena su kamerama i sigurno je da se radi o vrhunskim profesionalcima, koji su koristili i opremu i uniforme specijalnih jedinica – kaže izvor “Blica” iz MUP-a.

I ubistvo vođe veterničkog klana Nenada Opačića, koji je likvidiran na zatvorskom dopustu, plaćeno je. Tada je ubijena i Opačićeva supruga Jasmina. Ko je naručio ubistvo enigma je i pitanje je da li će se utvrditi jer je osumnjičeni likvidator Janoš Šnajder nađen mrtav u Češkoj.

Plaćene ubice ove godine nisu koristile samo vatreno oružje već i eksploziv, što potvrđuju likvidacija Dragana Jelinovića Jelketa, gazde “Kabarea Rouz” i pokušaj ubistva Vladimira Karana u Beogradu.

– Likvidacija eksplozivom je komplikovanija nego vatrenim oružjem, a time i skuplja. Na ovom području nema mnogo onih koji su osposobljeni da podmetnu eksploziv, aktiviraju ga usred dana, a da ne strada niko osim žrtve koju treba da ubiju – objašnjava Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije MUP Srbije.

Novaković navodi da plaćena ubistva koštaju od nekoliko hiljada do nekoliko stotina hiljada eura.

Zasad je samo Saša Cvetanović, zvani Pitbul, priznao crnogorskoj policiji da mu je Slobodan Šaranović, kao odmazdu za likvidaciju brata i kumova, platio 30.000 evra da ubije Nikolu Bojovića, Lukinog mlađeg brata.

– Cijena zavisi od toga ko je meta, da li ima obezbjeđenje, kakve su joj navike. Za svako ubistvo potrebna je detaljna priprema i ta logistička podrška košta. Nerijetko metu danima prati jedan tim, a kada se utvrdi da je pogodna situacija, da je zicer, poziva se pucač da završi posao. Nažalost, među pucačima i bombašima ima onih koji su prošli vojnu i policijsku obuku na kojima su postali eksperti u rukovanju oružjem i eksplozivom – kaže bivši načelnik UKP-a.

Izvor “Blica” blizak sigurnosnim strukturama u Srbiji navodi da je posljednjih desetak godina policiju i Vojsku napustilo više stotina pripadnika koji su tokom službe prošli obuku u specijalnim jedinicama. Manji dio je prešao na drugu stranu zakona i počeo saradnju s kriminalnim grupama. Većina je upetljana u poslove s trgovinom drogom, razbojništvima. Na spisku bivših specijalaca koji bi, prema profesionalnom profilu, mogli da se zavedu kao potencijalne plaćene ubice je desetak osoba.

– To su specijalci koji su u srpskom podzemlju ostvarili ozbiljne kontakte s vođama kriminalnih grupa. Međutim, kriminal se ne ogračinava državnom granicom Srbije.

– Bivših specijalaca koji sada rade kao plaćene ubice ima i u zemljama u okruženju – kaže izvor iz blizak sigurnosnim službama i dodaje da se ubice iz okruženja angažuju upravo da bi se sakrili tragovi od policije. Posebno je česta razmene ubica bilo na relaciji Srbija-BiH i Srbija-Hrvatska.

Strahinja Rašeta je stradao u 23. godini, 27. decembra 2008. kada je postavljao eksploziv pod džip Milana Mitića, s kojim je opljačkao Splitske pošte. Važio je za jednog od najobučenijih ubica na Balkanu, a njegove usluge su koristile kriminalne grupe iz BiH, kao i šefovi srbijanskog podzemlja.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Dodikove komisije o Srebrenici: “Ovo je sramotno”

On je nazvao izvještaj “sramotnim” za akademsku zajednicu i rekao da se njegov sadržaj kosi se s utvrđenim cinjenicama...

Možda vas zanima i ovo