Utorak, 30 studenoga, 2021

Srbijanski ljekar nastavlja da šokira javnost, ima li neko da ga zaustavi: “Sad je idealno da se zarazite koronavirusom”

Nemojte propustiti

Nestorović tvrdi da je bio najoptimističniji član kriznog stožera te da bi situacija u Srbiji bila znatno bolja da se nije dogodio incident u Gerontološkom centru u Nišu gdje je umrla gotovo petina od ukupnog broja žrtava ovog virusa u Srbiji.

Dr. Branimir Nestorović, srbijanski pulmolog koji se ‘proslavio’ izjavom o koronavirusu kao najsmješnijem virusu u povijesti, ponovno izaziva kontroverze svojim porukama javnosti. Tako je jutros Nestorović građanima Srbije poručio da je idealan trenutak da izađu iz svojih domova i zaraze se koronavirusom jer će “na taj način uspjeti steći imunitet i spriječiti njegov povratak”.

– Šanse da dođe do težih kliničkih slika gotovo pa su nemoguće, izjavio je Nestorović.

Tek je starijima od 65 godina savjetovao da se bolje čuvaju do početka juna ili najkasnije do sredine istog mjeseca.

Tvrdi i da je bio najoptimističniji član kriznog stožera te da bi situacija u Srbiji bila znatno bolja da se nije dogodio incident u Gerontološkom centru u Nišu gdje je umrla gotovo petina od ukupnog broja žrtava ovog virusa u Srbiji.

– Ovo više nije onaj virus otprije dva mjeseca. Već dva tjedna nemamo teže oboljele pacijente. Prolaskom kroz veći broj ljudi virus je oslabio. Mi na svakog oboljelog imamo 50 onih koji su bili inficirani, a nisu imali simptome. Ne vjerujem da će doći do drugog vala, uvjerava dr. Nestorović.

– Ja sam bio zagovornik otvaranja škola, zagovarao sam ideju da djeca trebaju izaći i inficiraju se, rekao je Nestorović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

SIPA uhapsila devet pripadnika vojne policije RS-a zbog ratnog zločina iz 1992. godine

Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela...

Možda vas zanima i ovo