Utorak, 18 siječnja, 2022

Srbijanski novinar Zoran Ostojić nakon “demoliranja” Milorada Dodika iznosi nove tvrdnje: Gabriel Escobar mu je rekao “ja sam te doveo na vlast i ja ću te skinuti”

Nemojte propustiti

Zoran Ostojić je sada iznio nove infromacije o Miloradu Dodiku, tvrdi da mu je specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel Escobar rekao: “Ja sam te doveo na vlast i ja ću te skinuti”.

Prošlo je sedam dana od gostovanja člana Predsjedništva BiH na srbijanskoj televiziji Prva, gdje je govorio o aktuelnoj situaciji u našoj zemlji, a nakon čega je ušao u polemiku sa drugim gostom emisije, srbijanskim novinarom Zoranom Ostojićem.

Njihova rasprava ubrzo je postala viralna jer je novinar činjenicama “demolirao” lidera SNSD-a, a koji je zauzvrat pribjegao staroj taktici, vrijeđanju.

Ostojić je sada iznio nove infromacije o Dodiku, tvrdi da mu je specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Gabriel Escobar rekao: “Ja sam te doveo na vlast i ja ću te skinuti”.

Prema njegovom mišljenju, da bi bilo rata, potrebne su tri stvari, a mi nemamo nijednu od njih.

-Hrana, džebana (oružje, municija, op.a) i međunarodna podrška, nemamo ništa od to troje. Rata neće biti, nema ni JNA, a Srbija ne može ući u tu avanturu jer Vučić hoće da uđe u historiju kao graditelj puteva. Jasno je da Dodik pravi Vučiću problem, on je na ovu foru već dobijao izbore, kazao je Ostojić, prenose mediji dio gostovanja na Face televiziji.

Više s weba

Izdvajamo

Definitivno stižu sankcije: Nijemci Dodika više ne žele vidjeti ni ‘nacrtanog’

– Ne može Dodik 15 godina rušiti državu i biti u korupciji, a onda se vratiti u Predsjedništvo bez...

Možda vas zanima i ovo