Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Srbijanski političar Pavle Grabović: Mislio sam da je “Quo vadis, Aida” dobar film, prevario sam se, on je vrhunski

Nemojte propustiti

Srbijanski političar Pavle Grbović na svom twitter profilu nije krije oduševljenje filmom Jasmile Žbanić.

– Nakon pola sata gledanja sam pomislio da je “Quo vadis ,Aida” dobar film. Prevario sam se. Vrhunski je, napisao je Grbović, na što je dobio masu lajkova i komentara podrške na Twitteru,

Ipak, Grbović je nastavio s komentarom da i pored kvaliteta i značaja, neki film teško može promijeniti svijest na Balkanu.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

– Nekako su naivna nadanja da će bilo koji film da promijeni svijest na Balkanu. Na Balkanu gdje gotovo da nema kuće koja u prošlom vijeku nije pretrpjela neko zlo, da li od Ustaša, četnika, zbog Golog otoka ili nacionalizacije imovine, usred ratova 90-ih ili bombardovanja 99-e. Sve je to zbir i presjek ljudskoh sudbina i individualnih nesreća koje jedan film, čiji god ili kakav god, neće promijeniti. I ne treba kriviti film i umjetnost zbog toga, naveo je Grbović.

Pavle Grbović rođen je 19. novembra 1993. Trenutno je član Skupštine grada Beograda, kao i predsjednik Pokreta slobodnih građana, socijalno-liberalnog i socijaldemokratskog političkog pokreta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo