Četvrtak, 19 svibnja, 2022

Srbiji nova kazna: UEFA ponovo otvara “slučaj Kruševac”

Nemojte propustiti

Europska nogometna federacija dan nakon Božića objavila je kako ponovo otvara “slučaj Kruševac”, gdje je nakon utakmice U-21 reprezentacija Srbije i Engleske došlo do tučnjave igrača i rasističkih ispada s tribina.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kako navodi UEFA, disciplinski inspektor ima pravo otvoriti istragu i uložiti žalbu na odluke disciplinskih tijela. UEFA se tako žalila na odluku vlastitog tijela. FSS i UEFA imaju rok za podnošenje žalbi do 8. siječnja. Nakon toga, ići će pred UEFA-ino žalbeno tijelo.

Podsjetimo, Disciplinska komisija već je kaznila srpski savez zbog incidenta sa 80 tisuća eura i jednom utakmicom pred praznim tribinama.
Nakon toga iz cijele Europe, a ponajviše Velike Britanije, slile su se kritike na račun UEFA-e zbog, kako tvrde, preblage kazne. I predsjednik FIFA-e složio se s tom tvrdnjom ali je poručio kako ne može utjecati na odluke UEFA-e. Engleski mediji bili su zgroženi kaznom, a tamnoputi igrači poput Rija Ferdinanda javno su tražili oštriju reakciju protiv rasizma.

(Bh-index)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Pandurević: Dodikova nova prevara građana je podjela po 100 KM

Aleksandra Pandurević napominje da je sindikalna potrošačka korpa u odnosu na prošlu godinu veća za 410 КM. ''Otmeš od naroda...

Možda vas zanima i ovo