Petak, 27 siječnja, 2023

Srbin pokušao da pređe njemačku granicu sa pasošem na ime Marko Polo

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

S njim u kolima bio je i hrvatski državljanin, koji je pokazao samo ličnu kartu

Njemački policajci su tokom redovne kontrole zaustavili BMW srpskih registarskih tablica, koji je dolazio iz Danske, a čiji je vozač pokazao pasoš na ime Marko Polo. S njim u kolima bio je i hrvatski državljanin, koji je pokazao samo ličnu kartu, prenose njemački mediji.

“Službenici su utvrdili da je 39-godišnji vozač u šengenskom području ostao duže nego što je imao dozvolu. Zbog njegovog pasoša na ime Marko Polo policija je sprovela kriminalističku istragu kojom je utvrđeno da je riječ o lažnoj putnoj ispravi”, navela je njemačka policija u svom saopštenju.

Kako je navela njemačka policija, za ovim državljaninom Srbije bila je raspisana potjernica zbog kršenja Zakona o drogama. Navodno, treba da odleži 917 dana zatvora. Policija navodi da je 2021. godine naložena deportacija u Srbiju, te mu je zabranjen ulazak u Njemačku na sedam i po godina.

Uz sve to, on tokom kontrole nije imao ni vozačku dozvolu bez koje je, kako sam rekao, ostao tokom procesa pribavljanja boravišne dozvole u Danskoj.

Kako prenose mediji, on će biti krivično gonjen zbog falsifikovanih dokumenata, kršenja Zakona o prebivalištu i vožnje bez vozačke dozvole.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Benjamin nije prijavio šest kutija Marlbora pa dobio 540 eura kazne: Hrvati žestoko kaznili vozača iz Bosne i Hercegovine

Iz Carinske uprave Republike Hrvatske potvrdili su navedeni prekršaj te obrazložili nalog koji je uručen bh. vozaču Redakciji portala Crna-Hronika...

Možda vas zanima i ovo