Ponedjeljak, 25 listopada, 2021

Srceparajuća priča: Djevojčica koju su napustili roditelji, a insekti izjeli nos konačno pronašla novi dom

Nemojte propustiti

srceparajuca-prica-djevojcica-koju-su-napustili-roditelji-a-insekti-izjeli-nos-konacno-pronasla-novi-dom_1425641156

Napuštena trogodišnja djevojčica iz Indije, koju su mnogi parovi odbili da usvoje jer nema nos, konačno je pronašla dom. Kristen Williams (44) iz Cincinnatija, usvojila je malecku Durgu koja će započeti novi život u Ohiou. Ova potresna priča sa sretnim završetkom još je dramatičnija, jer će Murga da živi zajendo sa svojom osmogodišnjom sestrom Munni, koju je Kristen također usvojila, piše Daily Mail.

“Gledam svoje cure i tako sam sretna. Toliko ih volim, one su moj svijet i jedva čekam da započnemo zajednički život”, kaže Kristen.

Žena koja još nije upoznala čovjeka svog života, počela je sa usvajanjem u Nepalu 2010. No 2011. SAD su suspendirale sve aktivnost oko usvajanje sa ovom zemljom. Onda je Kristen otišla u Indiju i vrlo brzo naišla na malu Munni koja je bila u sirotištu od 2009. godine.

“Srceparajuće je vidjeti koliko djevojčica u Indiji trebaju ljubav i dom. Odjednom sam osjetila poriv za Munni koja je tada imala pet godina. Ne mogu to da objasnim, ali osjetila sam povezanost. Jednostavno sam znala da mi je poput kćerke, osjetila sam da moramo biti zajedno”, rekla je.

Iduće dvije godine Kristen je kroz papirologiju i sudske procese radila na tome da je usvoji. Konačno, u decembru 2012. su se prvi put srele. Tu saznaje da Munni na čelu ima ožiljak u obliku potkovice, ali niko joj nije mogao reći kako je tamo dospio.

Mirnu i povučenu djevojčicu konačno je usvojila 14. februara 2013. godine.

“Zovem je mojim vječnim valentinovom, jer smo sve finalizirali na taj dan. To je poseban dan. Bila sam blagoslovljena, otvorila mi je oči. Znala sam da ću da usvojim sestra ili bratu za Munni”, govori Kristen, koja inače radi kao profesorica u gimnaziji u Lovelandu.

Čim se vratila nazad, obavijestila je agenciju za usvajanje djece da želi da usvoji još jedno dijete. Rečeno joj je za Durgu, djevojčicu koja je nakon rođenja ostavljena u grmlju gdje su joj insketi ili neke druge životinje izjele nosić.

Policija ju je navodno pronašla u bolnici u Kutchu, u Gujaratu u zapadnoj Indiji, gdje se borila za život. Iako su doktori davali crne prognoze, uspjela se potpuno oporaviti i započeti život u sirotištu. Kako nije bilo novca za liječenje, cijeli život je bez nosa.

Čim je vidjela njenu sliku Kristen nije oklijevala ni tren. A kada joj je Munni rekla da je to ustvari njena sestra, Kristen su preplavile emocije. Nije mogla prestati da plače.

“Ova prekrasna djevojčica, s tako prekrasnim očima je toliko toga pretrpila”, govori Kristen koja već osam mjeseci ne radi kako bi pomogla Durgi da se što bezbolnije adaptira na nove uslove, novi život. U tome joj pomažu roditelji i starija sestra.

Durga neće još dugo morati da čeka na novi nos. Hirurzi su Kristen poručili da će o operaciji nosa djevojčice razgovarati tek kada malo odraste, kada napuni najmanje sedam godina.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Cvijanović poslala žestoku poruku Izetbegoviću: “On želi muslimansku državu”

"Da je Izetbegović sposoban za suživot on bi umjesto što prijeti ratom, sjedio sa drugima i razgovarao kako i...

Možda vas zanima i ovo