Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Srđan Mazalica saslušan u Tužilaštvu BiH zbog sramotnih izjava: Iskoristio sam priliku da kažem “Sarajevo je Srbija”

Nemojte propustiti

Mazalica je kazao da je tokom saslušanja imao priliku da kaže koliko su dugo dijelovi Bosne pripadali Srbiji, i da je ta izjava u vezi Trebinja bila u širem historijskom kontekstu.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Srđan Mazalica, saslušan je danas u Tužilaštvu BiH.

On je poziv na saslušanje dobio zbog prošlogodišnje izjave u toku jedne sjednice NSRS-a, na kojoj je rekao da je “Trebinje Srbija”.

Mazalica se nakon saslušanja oglasio na svom Twitter nalogu.

– Danas sam dao izjavu u Tužilaštvu BIH jer je više građana BiH podnijelo Agenciji za istrage i zaštitu SIPA krivičnu prijavu protiv mene zbog izazivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti u NSRS, napisao je Mazalica.

Kazao je da je tokom saslušanja imao priliku da kaže koliko su dugo dijelovi Bosne pripadali Srbiji, i da je ta izjava u vezi Trebinja bila u širem historijskom kontekstu.

– Nravno da sam iskoristio priliku da kažem danas da je Sarajevo Srbija, dodao je Mazalica i pozvao sve građane manjeg bh. entiteta da prijave SIPA-i svaki put kada nego Srbe nazove “genocidašima”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo