Utorak, 22 lipnja, 2021

Srđan Puhalo se oglasio uoči sastanka Vučića i Dodika u Beogradu: Opet šizofrenija…?!

Nemojte propustiti

Uoči sastanka u Beogradu oglasio se i analitičar Srđan Puhalo, koji je stavove Dodika i Vučića o (novom) visokom predstavniku u BiH prokomentarisao na svoj način.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica RS-a Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović i predstavnici parlamentarnih stranaka u RS-u, razgovaraće u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandarom Vučićem.

Sastanak je prilika da zvaničnici RS-a upoznaju rukovodstvo Srbije, na koji način se spornim imenovanjem novog visokog predstavnika u BiH pokušava ignorisati ne samo lokalni faktor, nego i međunarodno pravo, rekao je Dodik i istakao da činjenica da se ne može obezbijediti međunarodni konsenzus za imenovanje visokog predstavnika, govori o tome da on i ne treba da postoji.

Ponovio je da je visoki predstavnik nepoželjna figura u RS-u i da PIC kao neformalno tijelo, nelegalno donosi formalne odluke.

Vučić je ranije je gostujući na jednom srbijanskom mediju rekao da je “Christian Schmidt jedan od najutjecajnijih njemačkih političara, te poručio da “mi moramo da vodimo računa o interesima Srbije”.

Christian Schmidt je veoma ozbiljan čovjek, on je moj veoma dobar poznanik. Riječ je o jednom od najsnažnijih političara Njemačke. Mislim da on nije čovek koji mrzi Srbiju i srpski narod, kazao je ranije Vučić.

Uoči ovog sastanka u Beogradu oglasio se i analitičar Srđan Puhalo, koji je stavove Dodika i Vučića o (novom) visokom predstavniku u BiH prokomentarisao na svoj način.

“Dobro jutro RSrpska, Vučić cijeni Schmida, Dodik ne voli visoke predstavnike, opet šizofrenija?!!, naisao je Puhalo na Twitteru.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo