Utorak, 27 srpnja, 2021

Srednjoškolac iz Gračanice napravio aplikaciju koja će pomoći svim turistima u BiH

Nemojte propustiti

Nermin Karić iz Gračanice je 18-godišnji učenik četvrtog razreda Elektrotehničke škole u Tuzli koji se u svoje slobodno vrijeme bavi dizajnom web stranica ali i izradom aplikacija za pametne telefone i tablet uređaje.

Njegova posljednja aplikacije „Smart 387“ bi uskoro trebala zauzeti svoje mjesto na Google Play prodavnici, piše extra.ba.

„Smart 360 je prva aplikacija koja bi trebala omogućiti pregled svih značajnih turističkih lokacija u Tuzli, Gračanici i Lukavcu ali i pružanje informacija o dodatnim turističkim uslugama kao što su hoteli, restorani, kafići, noćni klubovi i slično. Ova aplikacija pored informacija koje će pružati turistima, značajno će olakšati boravak i studentima iz drugih gradova Bosne i Hercegovine koji prvi put dolaze u Tuzlu˝, kazao je za extra.ba Karić.

Kao glavni motiv za izradu ove aplikacije Karić ističe i to da ne postoji adekvatan turistički informator koji bi potencijalnim turistima približio turističke destinacije i usluge. Karić poziva sve one koji žele da se njihov objekat nađe na ovoj aplikaciji da ga kontaktiraju. Više o samom projektu ovog srednjoškolca može se pronaći na web stranici www.smart387.com.ba.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedna “šuplja priča”: Milorad Dodik mora glasati u Predsjedništvu ako ne želi biti preglasan

Važno je napomenuti da Dodik nikada nije propuštao dolazak na sjednice Predsjedništva BiH upravo zbog bojazni da bi neke...

Možda vas zanima i ovo