Ponedjeljak, 19 travnja, 2021

Srna tvrdi: BN pokušao reketirati Dodika – Trišić: Napadnut sam

Nemojte propustiti

Ima indicija da je vlasnik BN televizije Vlado Trišić pokušao da medijski reketira predsjednika RS Milorada Dodika”, tvrde iz Novinske agencije Srna.

TV-BN-zgrada

Trišić je od Dodika, nedavno, u telefonskom razgovoru tražio da sponzoriše BN televiziju sa 2.000.000 KM za 2013. godinu, da bi Dodik, kako je Trišić navodno rekao, “bio miran”. U protivnom, piše Srna, Trišić je Dodiku poručio da neće biti “najmirniji s najgledanijom televizijom”.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

VEZANO: Milorad Dodik direktoru BN-a: J*** ti mater, imam dvije godine!

Prema pisanju Srne Dodik je na tu ucjenu Trišiću dao odgovor koji se našao na “You Tubeu”.

Srna dalje navodi da je vlasnik BN televizije je, kao i drugi mediji, u akciji pomoći Vlade Republike Srpske kroz projekte, kako bi lakše podnijeli ekonomsku krizu i opstali, već dobio 400.000 KM.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Radio-televizije /RTV/ BN Vladimir Trišić odbacio je informaciju da je navodno tražio novac od predsjednika RS Milorada Dodika.

“Nikada u istoriji svog postojanja BN televizija, niti ja kao direktor ni od koga pa ni od predsjednika RS nisam tražio novac”, saopštio je Trišić povodom informacija do kojih je došla Srna – da ima indicija da je vlasnik BN televizije pokušao da medijski reketira Dodika.

On je istakao da je prava istina da je napad na njega i BN Televiziju uslijedio nakon objavljivanja informacije koju objavljuju i svi drugi mediji, a “tiču se aktivnosti gospodina Dodika”.

“O tome može da posvjedoči i snimak cjelokupnog telefonskog poziva gospodina Dodika upućen meni kao direktoru i glavnom i odgovornom uredniku, a čiji se tek jedan kraći izvod pojavio na nekim portalima”, naveo je Trišić.

On je dodao da je razgovor snimljen u cjelosti, upravo na konstataciju predsjednika Dodika, koji je rekao: “Snimi ovo i pusti u Dnevniku”.

“Vjerodostojnost razgovora mogu potvrditi i svjedoci koji su prisustvovali ovom telefonskom razgovoru”, ističe Trišić.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

IGK poručio Miloradu Dodiku:’Radiš uzaludan posao! Nećemo šutjeti sve dok se BiH ne oslobodi takvih kao što si ti’

Ne postoji nijedan fenomen svijesti kroz koji se bolje oslikava bosanskohercegovačka prošlost, sadašnjost i budućnost, nego što je to...

Možda vas zanima i ovo