Nedjelja, 1 listopada, 2023

Srna tvrdi: BN pokušao reketirati Dodika – Trišić: Napadnut sam

Preporučeno

Ima indicija da je vlasnik BN televizije Vlado Trišić pokušao da medijski reketira predsjednika RS Milorada Dodika”, tvrde iz Novinske agencije Srna.

TV-BN-zgrada

Trišić je od Dodika, nedavno, u telefonskom razgovoru tražio da sponzoriše BN televiziju sa 2.000.000 KM za 2013. godinu, da bi Dodik, kako je Trišić navodno rekao, “bio miran”. U protivnom, piše Srna, Trišić je Dodiku poručio da neće biti “najmirniji s najgledanijom televizijom”.

VEZANO: Milorad Dodik direktoru BN-a: J*** ti mater, imam dvije godine!

Upravo se čita:  Vukanović blokirao ulaz u NSRS, intervenisala policija

Prema pisanju Srne Dodik je na tu ucjenu Trišiću dao odgovor koji se našao na “You Tubeu”.

Srna dalje navodi da je vlasnik BN televizije je, kao i drugi mediji, u akciji pomoći Vlade Republike Srpske kroz projekte, kako bi lakše podnijeli ekonomsku krizu i opstali, već dobio 400.000 KM.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Radio-televizije /RTV/ BN Vladimir Trišić odbacio je informaciju da je navodno tražio novac od predsjednika RS Milorada Dodika.

Upravo se čita:  Dodik izvrijeđao Konakovića: "Nisam znao da je toliko glup, to ni Tito sebi nije dozvolio"

“Nikada u istoriji svog postojanja BN televizija, niti ja kao direktor ni od koga pa ni od predsjednika RS nisam tražio novac”, saopštio je Trišić povodom informacija do kojih je došla Srna – da ima indicija da je vlasnik BN televizije pokušao da medijski reketira Dodika.

On je istakao da je prava istina da je napad na njega i BN Televiziju uslijedio nakon objavljivanja informacije koju objavljuju i svi drugi mediji, a “tiču se aktivnosti gospodina Dodika”.

Upravo se čita:  Ramo Isak i njegova porodica prijavili imovinu vrijednu 18 miliona KM

“O tome može da posvjedoči i snimak cjelokupnog telefonskog poziva gospodina Dodika upućen meni kao direktoru i glavnom i odgovornom uredniku, a čiji se tek jedan kraći izvod pojavio na nekim portalima”, naveo je Trišić.

On je dodao da je razgovor snimljen u cjelosti, upravo na konstataciju predsjednika Dodika, koji je rekao: “Snimi ovo i pusti u Dnevniku”.

“Vjerodostojnost razgovora mogu potvrditi i svjedoci koji su prisustvovali ovom telefonskom razgovoru”, ističe Trišić.

(Srna)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo