Petak, 24 ožujka, 2023

Srpski princ Filip Karađorđević sa porodicom posjetio BiH

Nemojte propustiti

Srpski princ Filip Karađorđević sa suprugom Danicom i sinom Stefanom posljednjih dana bio je u posjeti Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

U glavnom gradu BiH sastao se sa mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom, a sa porodicom je prošetao i uživao na Baščaršiji. Prije susreta sa mitropolitom Hrizostomom, princ Filip, princeza Danica i princ Stefan posjetili su Sabornu crkvu Roždestva Presvete Bogorodice.

Nemanja Đureinović, starješina Sabornog hrama, upoznao je Karađorđeviće sa historijom crkve, ističući da je velika čast što nakon 102 godine muški član porodice Karađorđević posjećuje ovu bogomolju.

– Imali smo 1920. godine posjetu njegovog kraljevskog veličanstva kralja Aleksandra Karađorđevića, podsjetio je jerej Đureinović.

U Istočnom Sarajevu porodicu Karađorđević je ugostio gradonačelnik Ljubiša Ćosić, nakon čega su upriličili ručak u restoranu Toplik.

Ljubazni domaćini pripremili su im pravu gozbu od tradicionalnih jela, a na meniju su se našli uštipci sa kajmakom, pura, dok su gosti posebno bili oduševljeni domaćim ajvarom. Karađorđevići su probali i ukusne riblje specijalitete po kojima je Toplik poznat, a na kraju su sve zasladili domaćom tortom Dinastijom.

Podsjetimo, princ Filip Karađorđević je rođen u Americi, a u julu 2020. godine sa porodicom se preselio u Beograd, gdje je pokrenuo privatni biznis.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ambasada SAD: Očajnički potezi Dodika, još jedan korak ka izolaciji

- Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu RS - poručuju Američka...

Možda vas zanima i ovo