Petak, 14 svibnja, 2021

Srušio se dio mosta u Vašingtonu

Nemojte propustiti

Dio mosta preko kojeg ide autoput srušio se u rijeku Skagit, u američkoj državi Vašington, a vozila i ljudi pali su u vodu.

most-washingtonSegmet konstrukcije srušio se oko 19.00 časova po lokalnom vremenu. Zvaničnici navode da su spasene tri osobe i da nema poginulih.

Most sa četiri saobraćajne trake nalazi se nedaleko od planine Vernon, na pola puta između Sijetla i kanadskog grada Vankuvera.

Uzrok urušavanja mosta za sada nije poznat, prenio je BBC.
Na snimcima je prikazan dio konstrukcije u rijeci, sa djelimično potopljenim automobilima. Jedna osoba popela se na krov svog vozila i tu sačekala pomoć.

Spasilačke ekipe i dalje pretražuju rijeku uz pomoć čamaca u potrazi za ljudima, a angažovani su i helikopteri i ronioci, dok na obali čekaju ekipe hitne pomoći.

Tri spasene osobe prebačene su u bolnicu, ali nema informacija o njihovom stanju.

Lokalni mediji prenijeli su izjavu jednog vozača, koji je rekao da je osjetio vibracije dok je prelazio most. Potom je pogledao u retrovizor i vidio da jednog segmenta više nema.

(Srna)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

COVAX dopremio vakcine u BiH

U BiH stiglo je 40.800 vakcina protiv virusa korona putem mehanizma Covax, potvrdio je pomoćnik ministra civilnih poslova u...

Možda vas zanima i ovo