Subota, 22 siječnja, 2022

Šta će Dodik reći na ovo? Dobojsko tužilaštvo obustavilo istragu protiv Šemsudina Mehmedovića

Nemojte propustiti

– Samo sa USA i UK voditi pregovore. Ne pregovarati sa EU. EU nas je na isti način prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u – napisao je Mehmedović ranije

Okružno javno tužilaštvo u Doboju obustavilo je istragu protiv zastupnika SDA u Zastupničkom domu PSBiH Šemsudina Mehmedovića objavio je portal Srpskainfo.com.

Istraga je bila pokrenuta zbog statusa kojeg je Mehmedović postavio na Facebooku 21. decembra. U “spornom” dijelu statusa Mehmedović je doslobno kazao:

– Samo sa USA i UK voditi pregovore. Ne pregovarati sa EU. EU nas je na isti način prodala 1992. i isporučila genocidašima i UZP-u.

Zbog korištenja termina “genocidaši” i “UZP” pobjesnio je, između ostalih, i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je ovo protumačio kao da je Mehmedović sve Srbe nazvao genocidašima, a sve Hrvate UZP-ovcima. Međutim, Mehmedović je dan nakon toga objavio i pojašnjenje da se ovi termini odnose na vrh VRS-a i MUP-a RS-a, koji su pred Haškim tribunalom proglašeni krivim i osuđeni za genocid, te vrh takozvane Herceg-Bosne koji su proglašeni krivim i osuđeni za udruženi zločinački poduhvat.

U prilično oštrom odgovoru Dodiku Mehmemedović je kazao kako se ne boji njegovih prijetnji i da će doći u Doboj da popije kafu. Što je rekao to je i uradio dan nakon datog “obećanja”. Došao je u Doboj, slikao se ispred gradskih institucija, objavivši kao dokaz dolaska račun za popijenu kafu sa datumom 23. decembra 2021.

Dodik se nakon ovog više nije oglašavao o Mehmedoviću.

Više s weba

Izdvajamo

Zahiragić najavljuje: Predložit ću izgradnju džamije na Trebeviću

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika...

Možda vas zanima i ovo