Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Šta čeka majku iz Dervente koja je ostavila bebu na -5 stepeni

Nemojte propustiti

22-godišnja majka koja je ostavila bebu na hladnoći pravdala je sebe neimaštinom.

Poslije šest dana provedenih na Pedijatriji dobojske bolnice “Sveti apostol Luka”, ostavljeni dvomjesečni dječak iz Dervente napustio je ovu zdravstvenu ustanovu u pratnji staratelja, objavio je “Avaz.ba”.

U bolnici su brinuli o njemu od 24. januara, kada ga je 22-godišnja majka V. N. rano ujutro, na minus pet stepeni, ostavila u korpi na otvorenom, u haustoru između zgrada naselja Sajmište u Derventi.

Direktorica derventskog Centra za socijalni rad Maja Popović, u cilju zaštite interesa djeteta i tajnosti podataka, nije mogla otkriti ko će se brinuti o bebi i njenom dvogodišnjem bratu.

– Sve je odrađeno u najboljem interesu djeteta. Ostali organi vode postupke. Šta će se dalje dešavati u odnosu na majku, to nije naš domen. Važno je da je dijete zbrinuto – rekla je Popović, potvrdivši da beba nije vraćena majci, ali da je zajedno sa starijim dvogodišnjim bratom.

Dvomjesečnu bebu, koju je majka ostavila pravdajući se neimaštinom, pronašla je Mirjana Jevtić, čistačica iz obližnjeg kafića.

Policija je zbrinula bebu, a poslije samo dva sata uspjela je pronaći i identificirati odbjeglu majku.

Okružno javno tužilaštvo je njen postupak kvalificiralo kao krivično djelo napuštanja djeteta, zbog čega joj prijeti novčana kazna ili zatvorska kazna do tri godine, piše “Avaz”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo