Subota, 4 prosinca, 2021

Šta izaziva tenzije i ugrožava sigurnost? – Izetbegović i Kalabuhov razgovarali o političkoj situaciji u BiH

Nemojte propustiti

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i potrebi da se ona rješava dijalogom, u okviru državnih institucija.

Predsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Ruske Federacije u BiH Igora Kalabuhova.

Ambasador Kalabuhov je istaknuo podršku Ruske Federacije ustavno-pravnom poretku i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i potrebi da se ona rješava dijalogom, u okviru državnih institucija.

Izetbegović je naglasio da je nužna deblokada rada državnih institucija i odustajanje od jednostranih antiustavnih poteza, koji izazivaju tenzije i mogu ugroziti stabilnost. Izrazio je očekivanja da će Ambasada Rusije svoj diplomatski potencijal usmjeriti u tom pravcu.

Zajednički je ocijenjeno da politički razgovori domaćih aktera trebaju biti usmjereni ka budućnosti, poštujući interese svih naroda i građana BiH, saopćeno je iz SDA.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo