Subota, 24 srpnja, 2021

Šta je bilo prije i nakon intervjua sa Miloradom Dodikom i Milom Đukanovićem?

Nemojte propustiti

Ne dolazim u BiH 2. i 3. marta iako su me dva člana Predsjedništva pozvala. Milorad Dodik napravio je nacionalnu predstavu, a ja ne želim biti dio te predstave. On neće ugroziti odnos Crne Gore i BiH. Ako me pozovu, doći ću u Srebrenicu na godišnjicu – kazao je u intervjuu za Face TV Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore.

Dodao je da će prisustvom pokazati i odati počast žrtvama genocida.

– Skupština Crne Gore među prvima je u svijetu usvojila Rezoluciju o genocidu, ja sam rekao da je bio genocid, ako treba i prisustvom to da potvrdim, dolazim na 25. godišnjicu, naravno – rekao je, između ostalog, Đukanović.

Podsjetimo, nekoliko dana nakon Đukanovića, na istoj televiziji je gostovao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

– Zar neko od Bošnjaka može povjerovati u ozbiljnost lidera SDA Bakira Izetbegovića da govori o ratu. Republika Srpska ne povlači nijedan potez te vrste. Nama do toga nije – izjavio je Dodik za FACE TV.

Rekao je da u Republici Srpskoj ne postoji nikakav plan otcjepljenja, niti se o tome vodi bilo kakva aktivnost, bilo javna ili tajna.

A kako su Milo i Mile pristali? Šta je bilo prije i nakon intervjua sa Dodikom i Đukanovićem, pogledajte u nastavku:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao još jedan političar iz Srbije: Inckov potez je težak udarac velikosrpskim politikama u Srbiji i RS

GDF je oštro osudio reakciju srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i uvrede koje je iznio na...

Možda vas zanima i ovo