Četvrtak, 25 travnja, 2024

Šta je bio povod za brutalno premlaćivanje Djeda Mraza? Oglasio se otac nesretnog mladića

Preporučeno

Mladić koji je nogom udario mladića odjevenog u Djeda Mraza je pripadnik Hrvatske vojske. Iz Ministarstva obrane jučer su osudili incident te od Vojne policije zatražili da provede istragu.

Hrvatska policija rasvjetljava okolnosti premlaćivanja mladića obučenog u Djeda Mraza u Slavonskom Brodu. Uhapšeno je nekoliko osoba, među njima i pripadnik Hrvatske vojske. Mladić koji je bio odjeven u djeda Mraza zadobio je teške tjelesne ozljede te je nakon liječničke pomoći pušten kući.

Otac pretučenog Djeda Mraza je ispričao što se, prema njegovoj verziji, dogodilo.

– Ne mogu spavati kao roditelj, ja plačem, žena plače, kaže Zlatko Ereiz iz Slavonskog Broda.

Upravo se čita:  Preminula u porođajnoj sali: Ovo je porodilja, majka četvero djece ukopana je u svom selu, Tužilaštvo vodi istragu o smrti

– Iz kurtoazije je djevojkama davao bombone, dečkima kondome, radi šale, kaže otac, a prenosi Index.

– To je trauma, za svakog roditelja i dijete. To je teško doživjeti. Suosjećam sa svim roditeljima koji su tako nešto pretrpjeli. Nemam kontakt napadača niti ga želim imati. Ne želim ga osuđivati, postoji sudstvo koje će odraditi svoje, dodao je otac u izjavi za HRT.

Pretučeni mladić kaže da mu je žao.

– Nije bitno to sve što sam radio, to je palo u vodu, neće se više desiti i to je to, kaže Kristijan Ereiz.

Upravo se čita:  Neobični krugovi na nebu zbunili građane: Evo o čemu se tačno radi

– Žao mi je za sve što se desilo i ne znam više što bih više rekao. Ne bih htio da se ponovi. Stvarno se ne osjećam najbolje i to je to, dodao je.

Podsjetimo, društvenim mrežama proširila se snimka brutalnog prebijanja mladića obučenog u Djeda Mraza u Slavonskom Brodu. Policija je potvrdila da je dobila dojavu o tučnjavi više ljudi nešto poslije 15 sati.

Na snimci tučnjave se vidi mladić obučen u Djeda Mraza kako leži na cesti. Kada se mladić pokušao pridići, prišao mu je drugi mladić te ga snažno udario nogom u glavu. Nakon toga udareni mladić pada bez svijesti na asfalt.

Upravo se čita:  Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Mladić koji je nogom udario mladića odjevenog u Djeda Mraza je pripadnik Hrvatske vojske. Iz Ministarstva obrane jučer su osudili incident te od Vojne policije zatražili da provede istragu.

Kako su neslužbeno saznali mediji, napadač je prije dvije godine već stegovno i kazneno odgovarao za nanošenje tjelesnih ozljeda i prijetnje smrću. Iz vojske nije izbačen, nego je u međuvremenu napredovao i primio nagrade.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas