Subota, 23 listopada, 2021

Priveden mladić koji je jučer autom udario u “Vječnu vatru”

Nemojte propustiti

U srijedu se u samom centru Sarajeva, kod Vječne vatre, mogao vidjeti nesvakidašnji prizor koji je iznenadio prolaznike, ali i pripadnike MUP-a KS. Muškarac je vozio ulicom Ferhadija koja je praktično namijenjena samo za pješake, zatim je auto “parkirao” uz “Vječnu vatru”, te izazvao manji požar i curenje plina, pa su morali reagirati vatrogasci i “Sarajevogas”

Derviš Šutković (Foto: Facebook)
Derviš Šutković (Foto: Facebook)

Naime, sin Muje Šutkovića, vlasnika hotela Sarajevo, Derviš Šutković, upravljajući Mercedesom ML oštetio je četiri automobila, dva na području općine Centar i dva u Starom Gradu, da bi na kraju vozilom udario u Vječnu vatru.

Nakon svega, Šutković je obukao jaknu i udaljio se s lica mjesta, ali ga je policija nakon izvjesnog vremena pronašla i privela.

Da li je Šutković, prije nego što je udario u spomenik vojnim i civilnim žrtvama Drugog svjetskog rata, vozio Ferhadijom ili Titovom ulicom, policija još uvijek istražuje. Međutim, prema riječima očevidaca, Šutković je se Mercedesom luđački vozio Ferhadijom.

nesreca-vatrraNakon što je Šutković “parkirao” vozilo ispred Vječne vatre, Mercedes je ubrzo počeo gorjeti, vatra je zahvatila tablice i karambolku, ali brzom reakcijom policije, koja je od taksiste uzela aparat za gašenje požara, spriječena je veća tragedija. U međuvremenu je počeo curiti i plin iz spomenika, ali po dolasku dežurne ekipe Sarajevogasa, plinska instalacija je isključena.

Mladić je nakon incidenta smješten na Psihijatriju, a za sada nema detaljnijih podataka o njegovom zdravstvenom stanju.

Izvor: Source.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vučić o mogućim sankcijama predsjedniku SNSD-a: Vidio sam kod Dodika večeras dobru volju da se razgovara

"Sankcije će dovesti samo do uzavrele atmosfere i do domino efekata. Još jednom razmislite prije nego što donesete odluku...

Možda vas zanima i ovo