Subota, 12 lipnja, 2021

Šta nas čeka do kraja juna? Meteorolog Sladić: Strpite se još malo, vjerovali ili ne, kako je krenulo naginje na prvi toplotni val ovog ljeta

Nemojte propustiti

Meteorolog Nove BH Nedim Sladić također je najavio stabilizaciju vremena.

Nakon nestabilnog vikenda, narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuju nas stabilnije vremenske prilike. Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu za juni.

U Bosni će preovladavati oblačno, a na prostoru Hercegovine uz više sunčanih intervala, bit će i nešto toplije. Od četvrtka (10.06.) u Bosni i na sjeveru Hercegovine izvjesni su kraći lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Na krajnjem jugu zemlje bit će uglavnom djelimično sunčano i stabilno. Temperature zraka bit će ugodne i primjerene ovom dobu godine.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 10°C do 16°C u Bosni, na jugu zemlje do 18°C. Najviše dnevne temperature bit će između 23°C i 28°C, u Hercegovini do 31°C.

-Prema dostupnim numeričkim podacima, stabilizacija vremenskih prilika moguća je od nedjelje 13.06. Stabilno, sunčano i nadprosječno toplo očekuje nas tokom većeg dijela sljedeće sedmice. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 14°C i 19°C u Bosni, do 22°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 26°C i 31°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 33°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Meteorolog Nove BH Nedim Sladić također je najavio stabilizaciju vremena.

-Oni koji su se zasitili nestabilnog vremena, strpite se još samo, samo malo i, ako vam je već svega preko glave, po mogućnosti pregurajte period četvrtak – nedjelja negdje južnije. Po trenutnom stanju na prognostičkom materijalu, vjerovali ili ne, je izgledna stabilizacija vremena od 14/15.06, a još izglednije natprosječno visoke temperature i prvi toplotni val, najavio je Sladić.

Kako je najavljeno iz Federalnog hidrometeorlološkog zavoda, minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 14°C i 19°C u Bosni, do 22°C u Hercegovini. Maksimalne temperature varirat će između 26°C i 31°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 33°C.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo