Subota, 13 kolovoza, 2022

Šta se dešava u OHR-u: Schmidt u novoj ofanzivi izmjene Izbornog zakona?

Nemojte propustiti

– Održavaju se redovni sastanci ambasadora. Ako bude informacija za medije, javnost će o tome biti obaviještena, kratko nam je rečeno iz OHR-a.

Međunarodnoj zajednici je, izgleda, jako stalo da riješi pitanje izmjena Izbornog zakon, s obzirom da je nekoliko rundi pregovora sa predstavnicima bh. institucija i stranaka propalo.

– U zgradi OHR-a u toku su konsultacije u vezi sa izmjenama Ustava FBiH i Izbornog zakona. Na sastanak su pozvani predstavnici nekoliko nevladinih organizacija. U OHR-u je i bivši predsjednik Skupštine RBiH Miro Lazović, objavio je portal Istraga.ba informaciju o još jednom sastanku.

Iz OHR-a nisu demantovali održavanje sastanka, ali nisu željeli govoriti o njegovom sadržaju.

– Održavaju se redovni sastanci ambasadora. Ako bude informacija za medije, javnost će o tome biti obaviještena, kratko nam je rečeno iz OHR-a.

A da je visoki predstavnik Christian Schmidt pokrenuo novu diplomatsku “ofanzivu” u vezi sa izmjenama Izbornog zakona potvrdio je i Saša Magazinović, zastupnik u PSBiH.

– Učestali pozivi iz različitih međunarodnih krugova. Tačno je sve što se pojavilo u medijima. Visoki predstavnik se konsultuje o namjeri da izađe u susret HDZ-u izmjenama koje se odnose na formiranje vlasti. Vrijednosno potpuno pogrešno. Uvođenje nove diskriminacije na pomolu!, objavio je Magazinović na Twitteru.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Životi tri cetinjska kuma u sekundi se promijenili: Jedan je izgubio porodicu, drugi život, a treći upucao zločinca

Kako piše Standard, Nataša se borila s ubicom, koji je prvo ubio jednog sina, ali nije se uspjela obraniti...

Možda vas zanima i ovo