Subota, 22 siječnja, 2022

Šta se dešava u sarajevskom naselju? Eksplozivna naprava pod vozilom, paljevina automobila, bomba na market…

Nemojte propustiti

Ono što se sinoć dogodilo nije jedini incident koji se desio u sarajevskom naselju Nova Otoka. Tačnije, treći je u poljednjih pet mjeseci.

Po automobilom koji je bio u podzemnoj garaži u pomenutom sarajevskom naselju, jutros je aktivirana zasad nepoznata eksplozivna naprava. Prema onome što se moglo vidjeti na mjestu događaja, vozilo je potpuno uništeno, a oštećeni su i drugi automobili kao i susjedne garaže.

Iz policije je potvrđeno da je naprava aktivirana, povrijeđenih srećom nije bilo, a pričinjena je velika materijalna šteta, javlja Oslobođenje.

A ovo nije jedini incident koji se desio u ovom jednom od novijih sarajevskih naselja. Tačnije, treći je u poljednjih pet mjeseci.

Foto: Oslobođenje

Naime, u noći sa 19. na 20. juni zapaljen je automobil također u garaži. I tada su intervenisali sarajevski vatrogasci, a sam događaj je uznemiro stanare okolnih zgrada. Povrijeđenih, srećom nije bilo, ali i tada je pričinjena veća šteta.

Malo više od mjesec prije paljevine, tačnije 8. maja u ovom naselju je odjeknula eksplozija. Jaka detonacija je tog jutra oko 4.30 sati probudila stanare, a ispostavilo se da je bomba bačena na market koji se nalazi u jednoj od zgrada u ovom naselju.

Na objektu marketa ali i nekoliko automobila, koji su bili parkirani u blizini, pričinjena je materijalna šteta.

Više s weba

Izdvajamo

Gdje ide novac? Zašto građani ne osjete rekordni rast prikupljenih poreza?

Da imamo jasno postavljene ciljeve, onda mi koristili instrument fiskalne politike i politike dohotka da provedemo prijedloge i ideje...

Možda vas zanima i ovo