Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Šta se dešava u Sarajevu: Ljudi masovno kupuju brašno i ulje

Nemojte propustiti

– Kupuje se brašno, šećer, mlijeko, šećer u velikim vrećama. Gotovo da su nam sve ispraznili

Pojedine bh. građane uhvatila je panika zbog opasnog koronavirusa koji je došao na granice naše zemlje. Tome svjedoče i redovi u pojedinim supermarketima u Sarajevu.

– Uopće ne razumijemo šta je s ljudima. Kupuje se brašno, šećer, mlijeko, šećer u velikim vrećama. Gotovo da su nam sve ispraznili – kazala nam je prodavačica u jednom supermarketu u Sarajevu.

Neminovna pojava koronavirusa u BiH

Prvi slučaj oboljenja zabilježen je jutros u Zagrebu, a stručnjaci navode da je neminovna pojava ovog virusa u BiH.
Sa KCUS-a navode da imaju sve kapacitete da odgovore na eventualnu pozitivnost na tu bolest, te da koronavirus neće zaobići BiH, kazao je doktor Rusmir Baljić, šef Infektivne klinike KCUS-a.

“Sve mjere zaštite su provedene, večeras očekujemo rezultate. Shodno tome ćemo se ponašati. Više nije pitanje da li će korona doći u BiH, hoće sigurno. Najbitnije je za građane da imamo sve kapacitete za eventualnu pozitivnost tih pacijenata. Klinika i KCUS ne mogu biti sami nosioci ovih aktivnosti, moraju se uključiti i druge ustanove”, dodao je Baljić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Razočarenje za mnoge koji će ljetovati u Crnoj Gori: Evo šta se sve zabranjuje

U Crnoj Gori se zabranju žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Zbog nepoštovanja...

Možda vas zanima i ovo