Subota, 4 prosinca, 2021

Šta se dešavalo u u kasarni Rajlovac? Oglasili se iz Ministarstva odbrane BiH

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Iz Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine napominju da su sve lokacije OS BiH vojno-kontrolirana područja te se ulazak na njih može provesti samo u vrlo jasno propisanim i definiranim procedurama.

Zbog korektnog informiranja javnosti, Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine želi obavijestiti zainteresiranu javnost o događaju, koji je prošao bez ikakvog incidenta i nasilnog postupanja te u korektnoj profesionalnoj suradnji nadležnih vojnih i civilnih organa.

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske – Policijske stanice Vlasenica kontaktirali su nadležne organe Vojne policije (VP) Oržanih snaga BiH, u utorak 9. oktobra 2021. godine, te upoznali VP da traže pripadnika OS BiH, vojnika A.Č., zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela – teško razbojništvo, na području Zvornika.

U kontaktu nadležnih organa VP OSBiH i odgovornih u PS Vlasenica, dogovoreno je da patrola civilne policije PS Vlasenica dođe u kasarnu „Rajlovac“ te priloži dokaze vezano za osumnjičenog pripadnika OS BiH.

Istoga dana, patrola PS Vlasenica došla je u kasarnu „Rajlovac“, no nije imala potpunu dokumentaciju za nadležno postupanje, te im je saopćeno da će vojnik A.Č. po završetku radnog vremena otići u Policijsku stanicu Vlasenica radi davanja izjave na okolnosti navedene u zapisniku.

Dana 10.11.2021. godine u 09.00 sati, A.Č. se dragovoljno javio u PS Vlasenica u svojstvu građanina, radi davanja izjave na pomenute okolnosti.

Smatramo da je suradnja OSBiH i pripadnika PS Vlasenica u ovom slučaju bila u potpunosti profesionalna i korektna, u skladu s pozitivnim zakonskim propisima.

Ovom prilikom želimo istaći da OSBiH inzistiraju na vladavini prava i poštivanju zakona na cijelom teritoriju BiH, naravno i u slučajevima u kojima postoji osnov sunje da su pripadnici OSBiH napravili djela za koja trebaju biti procesuirana na odgovarajućim sudskim instancama.

Napominjemo da su sve lokacije OS BiH vojno-kontrolirana područja te se ulazak na njih može provesti samo u vrlo jasno propisanim i definiranim procedurama.

Vrlo jasno želimo naglasiti da nije bilo nikakvog pokušaja kršenja procedura i propisa, a pogotovu nasilnih ulazaka u vojno-kontrolirano područje, odnosno na lokaciju kasarne „Rajlovac“, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dačić: Meni je uvijek bliži naš brat po krvi ovdje nego bilo koji specijalni izaslanik, prošlo je vrijeme kada se pitanje Balkana rješavalo vojno

Dačić smatra da je omalovažavanje srpskog naroda prešlo svaku granicu. Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je, povodom imenovanja specijalnog...

Možda vas zanima i ovo