Utorak, 19 siječnja, 2021

Šta se događa ispred NSRS? Draško Stanivuković poručuje da neće ni on prisustvovati sjednici: To nije normalno

Nemojte propustiti

Državljanin Bosne i Hercegovine naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Imao kalašnjikov, pištolj, bombe, municiju, palice…

Nadležni su protiv krijumčara podnili kaznenu prijavu te je do daljnje odluke državnog odvjetništva smješten u pritvor. Policajci i carinici...

Zbog kovid-pasoša Bosni i Hercegovini prijeti izolacija

Kako objašnjava infektolog Drljević, u pandemiji je najmanja jedinica država te se u takvim okolnostima sav proces organizira i...

Oglasili se članovi porodice preminulog načelnika Foče: “Naveli su da je umro od korone, ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju”

Asim Radljeljaš naglašavada je Esed imao upalu pluća i problem sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene...

Žrtve zločina od RS i Srbije će tražiti 25 milijardi dolara odštete

Sulejman Tabaković ističe da je rat vođen s ciljem uništenja BiH i podjele njene imovine i da je došlo...

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković rekao je da neće prisustvovati konstitutivnoj Skupštini Grada ukoliko novinari ne budu mogli pratiti rad Skupštine.

Konstitutivna Skupština Grada Banja Luka počela je danas u deset časova u maloj sali Narodne skupštine RS. Ipak, novinarima za sada nije dozvoljeno praćenje rada Skupštine Grada, jer navodno Gradska uprava nije obavijestila rukovodstvo Narodne skupštine RS da bi novinari trebali da rade svoj posao.

-Iznenadio sam se. Javili su mi prije deset minuta da novinari ne mogu da prate sjednicu. Ne znam o čemu je riječ, ali ću odmah da provjerim. Mislim da je ovo prvi put da novinari ne mogu da prate sjednicu, kazao je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković rekao je da neće prisustvovati konstitutivnoj Skupštini Grada ukoliko novinari ne budu mogli pratiti rad Skupštine.

-To nije normalno. Ne može sjednica da počne bez medija. Generalni sekretar NSRS je bio veoma drzak. Njihov prijedlog je da novinari odu u Gradsku upravu, a da mi držimo konferencije nakon svake tačke dnevnog reda. Obećali smo transparentan rad i bez medija nema skupštine, kazao je Stanivuković.

On kaže da je njegov tim za komunikaciju sinoć dobio poruku da je sve spremno za medije za današnju Skupštinu Grada.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nakon strašnog zločina: “Bez nje ništa nema smisla, ubijen je najljepši osmijeh”

"Bisera i ja smo odrasle zajedno, bile smo nerazdvojne. Bila je uvijek uz mene kao starija sestra, spavale smo...

Možda vas zanima i ovo