Utorak, 22 lipnja, 2021

Šta se događa u Novom Travniku? Blokiran soliter u centru grada i zgrada firme BNT

Nemojte propustiti

NOVI TRAVNIK – Policija će nadzirati situaciju, a bit će formiran i tim koji će se baviti dostavom hrane i lijekova osobama u samoizolaciji.

Nakon prvog slučaja koronavirusa blokirana je cijela zgrada preduzeća BNT TMiH u Novom Travniku, ali i soliter u kojem živi ta osoba.

Kako je kazao resorni kantonalni ministar zdravstva i socijalne politike Anto Matić, firma trenutno ne radi, a u samoizolaciju su poslani svi ljudi koji su imali kontakt sa zaraženim, kao i članovi njihovih porodica.

– Zgrada preduzeća je blokirana, sve kontakte smo poslali u samoizolaciju, sad čekamo hoće li se pojaviti simptomi – rekao je Matić.

Prema njegovim riječima, zaraženi je već nekoliko dana u samoizolaciji, ali činjenica da je proteklo toliko vremena od sastanka u “Igmanu” i da je tek nekoliko dana u samoizoalciji označava zvono na uzbunu i potencijalno širenje virusa među građanima, piše Avaz.

Policija će nadzirati situaciju, a bit će formiran i tim koji će se baviti dostavom hrane i lijekova osobama u samoizolaciji.

Informacija o zarazi “procurila” je sinoć te je stvorila paniku među stanovništvom, međutim nadležni su poduzeli sve mjere kako bi spriječili daljne širenje.

S tim u vezi, Matić je izrazio nezadovoljstvo te je kazao da će SBK zatražiti od “Federalnog štaba CZ da se to u buduće ne događa”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Konaković o Predsjedništvu BiH: NIP će imati kandidata, očekujem da i SDP BiH predloži svog

Predsjednik NIP-a Elmedin Konaković kazao je danas da će ta stranka sigurno imati kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali...

Možda vas zanima i ovo