Subota, 9 prosinca, 2023

Šta se krije – Je li uopće istina da su lovci pronašli tijelo adademika Redžića?

Preporučeno

Uzrok smrti akademika Sulejmana Redžića, čije je tijelo pronađeno u potoku koji se ulijeva u kanjon rijeke Miljacke, na širem lokalitetu Lapišnice, prije tačno mjesec, odnosno 21. januara ove godine, još nije otkriven. Misteriozne i nerazjašnjene okolnosti smrti vape za istragom nadležnih organa, no dok čekaju rezultate patohistoloških analiza, vlasti se ne oglašavaju, piše sarajevski Dnevni avaz.

Tijelo Sulejman

– Pokušali smo kontaktirati lovačka udruženja i gazdinstva s tog područja, gdje su nam rekli da niko od njihovih članova nije pronašao Redžića. Teritorijem na kojem je nađeno tijelo gazduje Lovačko udruženje “Jahorina – Pale”. Prema riječima Njegoša Poljakovića, sekretara ovog lovačkog udruženja, niko od njihovih članova nije prijavio ovaj slučaj policiji. `Da su to bili naši članovi, mi bismo to morali znati, jer je to naše gazdinstvo. Mi smo samo čuli za slučaj akademika Redžića putem medija` kaže Poljaković, koji naglašava da svako ko želi da lovi na ovom teritoriju, a nije njihov član, mora imati komercijalnu dozvolu njihovog udruženja, u protivnom, to je nezakonit lov za koji se može krivično odgovarati – piše list.

Upravo se čita:  BH Meteo: Noćas će temperature pasti za oko 20 stepeni u odnosu na trenutne!

Stevan Drašković, predsjednik Udruženja lovaca “Igman” i član Upravnog odbora Lovačkog saveza RS, u izjavi za Avaz naveo je da, iako poznaje veliki broj lovaca, niko mu do sada nije rekao da je našao tijelo akademika Redžića. Kako kaže, u slučaju da je u pitanju krivolov, neko od tih lovaca bi morao odgovarati.

– Postavlja se pitanje ko su ti lovci, kako se zovu. Ako su lovci prijavili policiji da su pronašli tijelo, neko bi im morao postaviti pitanje otkud oni tamo – pojasnio je Drašković.
Cijelu misteriju pojačava i priča oko uzetih uzoraka i patohistoloških nalaza koji bi trebali dati odgovor o tačnom uzroku smrti akademika.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prve informacije nakon sudara: Vozilo u kojem je bio reis Kavazović učestvovalo u nesreći

Danas, 9. decembra, negdje oko 13 sati na putu Cazin-Bužim došlo je do manje saobraćajne nesreće. Kako je javio portal...

Možda vas zanima i ovo