Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

U meso ubrizgavaju hemikalije, ribe drže u formalinu, a pekarski prizvodi su naročita prevara…

Nemojte propustiti

Mirković upozorava i na zamrznutu hranu: primijetite li da je u pakiranju hrana slijepljena u čvrstu masu, znači da nije ispravno zaleđena ili čuvana

Iako postoje brojni pravilnici i zakoni koji se regulišu proizvodnju hrane, brojni trgovci i proizvođači ipak varaju, kazala je beogradska nutricionistica Branka Mirković.

Mirković navodi šokantan primjer kako neki ribu, da bi duže izgledala svježe, drže u formalinu.

Prema njenim riječima, to što je hrana bakteriološki ispravna ne znači da nije sumnjive kvalitete, jer je put od proizvođača od potrošača dovoljno dug za raznovrsne manipulacije.

– Kad kupite meso, koje vam u trgovini izgleda savršeno, i dođete kući, shvatite da je pola onoga što ste kupili voda jer se u meso ubrizgavaju svakojake otopine. Na kraju dobijete pola od kupljene gramaže, a meso do kuće dobije neprijatan miris – navodi nutricionistica.

Prema njezinim riječima, naročita su prevara takozvani pekarski proizvodi.

– Pekarski sir, koji se stavlja u bureke i peciva, nema nikakve veze sa sirom. Pravi se od pšenice i boje za hranu, to su vam monstrum sirevi. I takozvani pekarski med je zapravo najobičniji šećer – tvrdi Mirković.

Upozorava i na zamrznutu hranu: primijetite li da je u pakiranju hrana slijepljena u čvrstu masu, znači da nije ispravno zaleđena ili čuvana što u pravilu znači da joj je narušena hranjiva vrijednost.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasnici sarajevskog fast fooda “Otrov” preminuli od koronavirusa

Studenti su ovaj fast food zvali "Otrov", a znali bi kazati da iako jedu kod "Otrova", tu se niko...

Možda vas zanima i ovo