Četvrtak, 25 travnja, 2024

Šta sve obuhvata zakon koji je potpisao Vladimir Putin

Preporučeno

– Vlada će moći da dozvoli preduzećima da nastave sa radom bez obnavljanja licence

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin potpisao je zakon o mjerama podrške građanima i privredi.

Glavne stvari koje ovaj zakon obuhvata

Zakon dozvoljava uvođenje moratorijuma na zakazane inspekcije malih i srednjih preduzeća u 2022. i IT kompanija do kraja 2024. godine.

Sada je dovoljno da organizacije dobiju status učesnika slobodne ekonomske zone na Krimu da imaju filijalu ili predstavništvo na poluostrvu.

Upravo se čita:  U Švicarskoj uhapšena tri pjevača koji su došli kao turisti a nastupali bez radne vize!

Vlada će moći da dozvoli preduzećima da nastave sa radom bez obnavljanja licence.

Vlada će moći da dobije licence i obnovi njihov mandat bez obaveznih procedura ocjenjivanja usaglašenosti, plaćanja državne dažbine i plaćanja neophodnih javnih usluga.

Subjekti Ruske Federacije će moći da mijenjaju bitne uslove ugovora (predmet, cijenu, rok, postupak plaćanja itd.) prilikom kupovine dobara za državne i opštinske potrebe.

Upravo se čita:  Bosanac u Austriji osuđen na šest mjeseci jer je prijetio službenici parkinga “šamaranjem” nakon što mu je pisala kaznu

Subjekti Ruske Federacije će moći da uspostave dodatne mogućnosti za nabavku od jednog dobavljača i dodatne slučajeve otkazivanja kazni za neispunjavanje ugovora.

Medicinske organizacije će moći da nabavljaju više proizvoda koji su im potrebni putem elektronskog zahtjeva za ponudu, kao i da kupuju lijekove, potrošni materijal i medicinska sredstva na pojednostavljen način.

Fond socijalnog osiguranja će moći da kupuje opremu i usluge tehničke rehabilitacije od jednog dobavljača.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

Lijekovi i medicinski proizvodi koji nemaju ruski pandan mogu se nabaviti od jednog dobavljača, ali samo ako nije iz zemlje koja je uvela sankcije Ruskoj Federaciji, prenosi RT.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas obilježava godinu dana rada aktuelnog saziva. Tim povodom je održana i sjednica Vlade,...

Još vijesti za vas