Petak, 18 lipnja, 2021

Stabilno zdravstveno stanje učesnika “Marša mira“

Nemojte propustiti

Zdravstveno stanje jednog učesnika “Marša mira Srebrenica 2013.”, koji je primljen na Univerzitetski klinički centar Tuzla zbog uboda stršljena, stabilno je – potvrđeno je u UKC Tuzla.

mars_mira_put_slobode_srebrenica– Kod H. A. iz Srebrenika koji je helikopterom prebačen na Kliniku za kožne bolesti UKC-a Tuzla javila se alergijska reakcija, zbog čega je zadržan na Klinici. Izvršene su sve pretrage i njegovo zdravstveno stanje je stabilno – izjavila je zamjenica glasnogovornice UKC-a Tuzla Ersija Ašćerić-Mujedinović.

Grupu učesnika “Marša mira 2013.” napali su jučer stršljeni, a nakon što im je ukazana medicinska pomoć, nastavili su Marš.

Također, jučer je u bolnici u Zvorniku primljen jedan učesnik “Marša mira”, kojeg je usljed jakog nevremena stresao elektricitet u blizini kampa Mravinjci.

– Osoba K.E. iz Kladnja primljena je u našu bolnicu i njoj je ukazana sva potrebna medicinska pomoć. Stanje ove osobe je stabilno, a u 11 sati će biti pregledan šećer u krvi, nakon čega će biti pušten na kućno liječenje – izjavio je za Fenu doktor u zvorničkoj bolnici Darko Pejić.

Inače, sa učesnicima “Marša mira” punih 15 kilometara, od Udrča do Mravinjaca, pješačio je i visoki predstavnik Valentin Inzko.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo