Utorak, 6 prosinca, 2022

Stadion u Zavidovićima nazvati Safet Sušić Pape

Nemojte propustiti

Na prošlosedmičnoj šestoj sjednici Općinskog vijeća Amra Jupić, pokrenula je inicijativu da nogometni stadion u Zavidovićima dobije ime Safet Sušić Pape. 

Foto: Dnevni avaz
Foto: Dnevni avaz

Naime, cijeneći veliki Sušićev doprinos u sportskoj i drugim afirmacijama Zavidovića i BiH, Jupić smatra da je došlo vrijeme i da se ime slavnog Papeta trajno ukleše u stadion kluba u kojem je i počeo nogometnu karijeru.

– Mislim da je ideja realna i vjerovatno ostvariva u neko buduće vrijeme. Inicijativa je naišla i na odobravanje kolega na sjednici. Uostalom, Sušić je bio najbolji igrač Jugoslavije osamdesetih godina prošlog stoljeća, proglašen je za najboljeg igrača BiH te nedavno i za najboljeg stranog igrača Francuske svih vremena. Želim da sve ide u skladu sa zakonom, odnosno da se u narednom periodu našem Papetu ova inicijativa i zvanično preda da bi u samoj proceduri dobili i njegovu saglasnost – naglasila je Jupić.

Podsjetimo, Safet Sušić rođen je 13. aprila 1955. godine u Zavidovićima, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a sve ostalo je historija.

Izvor: Dnevni avaz

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo