Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Štampali lažne novčanice od 100 KM, imali i aparat za falsifciranje

Nemojte propustiti

Prilikom pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti štampač (kopir i skener), listovi A4 formata sa fotokopiranom prednjom stranom novčanice u apoenu od po 100 KM

Policija iz Lopara radom na terenu došla je do saznanja da osoba inicijala M.K. posjeduje aparat za izradu lažnih novčanica koje je u ranijem periodu stavljao u opticaj.

S tim u vezi, a na osnovu naredbe Suda BiH uz nadzor Tužilaštva BiH, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina izvršili su pretresanje kuće i drugih prostorija koje koriste M.K. i A.M. u mjestu Koraj.

“Prilikom pretresanja pronađeni su i privremeno oduzeti štampač (kopir i skener), listovi A4 formata sa fotokopiranom prednjom stranom novčanice u apoenu od po 100 KM, novčanice u apoenima od 100KM, kao i ostali predmeti koji se dovode u vezu sa krivotvorenjem novca, te dvije ručne bombe”, rekli su u PU Bijeljina.

Dodali su i da su pomenute dvije osobe, tragom ovih informacija, lišene slobode.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv njih nadležnim tužilaštvima slijedi izvještaj zbog počinjenih krivičnih djela “Krivotvorenje novca“ i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo