Ponedjeljak, 4 srpnja, 2022

Stanić se protivi oduzimanju povelja osuđenim ratnim zločincima: “Dodik je krivac, njegova politika je proizvela Inzkovo pismo…”

Nemojte propustiti

Stanić tvrdi da je Inzkovo oštro intonirano pismo posljedica politike Milorada Dodika i njegovog odnosa prema visokom predstavniku.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić protivi se oduzimanju povelja Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić i posthumno Momčilu Krajišniku, kako to u pismu traži visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

– Ti ljudi su svojim radom zaslužili priznanja, to je minimum za njihove zasluge. Šta će biti, teško je predvidjeti. Nije isključeno da skupštinska većina izglasa povlačenje, jer su oni pritjerani uz zid – kaže Stanić za “Srpskainfo”.

Međutim, Stanić tvrdi da je Inzkovo oštro intonirano pismo posljedica politike Milorada Dodika i njegovog odnosa prema visokom predstavniku.

– U nemogućnosti pozitivnih dešavanja, Dodiku trebaju bilo kakva. To je suština. Bez ikakvog dogovora, Dodik je na dnevni red Narodne skupštine stavio poziv Inzku da položi račune, a to se nikad neće desiti. Mislim da je to nepromišljena politika. On se više ne može osvetiti svojim političkim protivnicima nego se sveti srpskom narodu. Vidjeli ste koje je to nepoštovanje prema visokom predstavniku. Može se raspravljati s visokim predstavnikom, ali niko nema pravo da šalje poruku nepoštovanja i da ga naziva ovako ili onako – smatra Stanić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Učinjen prvi korak ka ukidanju ustaških naziva ulica u Mostaru

Pred vijećnicima Mostara jutros se našlo pismo koje potpisuju ambasadori i visoki predstavnik u BiH Država nije regulisala ni nazive...

Možda vas zanima i ovo