Nedjelja, 7 ožujka, 2021

Stanić se protivi oduzimanju povelja osuđenim ratnim zločincima: “Dodik je krivac, njegova politika je proizvela Inzkovo pismo…”

Nemojte propustiti

Sindikat policije KS stao u odbranu kolega iz Zvorničke: Niko nema pravo na onakav odnos prema policiji

– Ovom prilikom želimo najoštrije osuditi očigledno provociranje i omalovažavanje policijskih službenika, uz napomenu da niko nema pravo na...

Inspektori u masovnoj akciji po Sarajevu: Kontrola restorana, trgovina, kladionica, tržnih centara, prevoza…!

Najavljeni pojačani nadzori biće nastavljeni i tokom narednih dana, uz podsjećanje da će u ponedjeljak, 8. marta inspektori kontrole...

Uhapšena novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević

Novinarka i aktivistica iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević jutros je uhašena u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Iz Operativnog centra MUP-a KS-a...

“Sve podsjeća na mart prošle godine”: BiH pred novim lockdownom!

Trenutno jedine vakcine koja imamo su ona koja nam je Srbija donirala. Njih je jučer odobrila Agencija za lijekove...

Stanić tvrdi da je Inzkovo oštro intonirano pismo posljedica politike Milorada Dodika i njegovog odnosa prema visokom predstavniku.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić protivi se oduzimanju povelja Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić i posthumno Momčilu Krajišniku, kako to u pismu traži visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko.

– Ti ljudi su svojim radom zaslužili priznanja, to je minimum za njihove zasluge. Šta će biti, teško je predvidjeti. Nije isključeno da skupštinska većina izglasa povlačenje, jer su oni pritjerani uz zid – kaže Stanić za “Srpskainfo”.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

Međutim, Stanić tvrdi da je Inzkovo oštro intonirano pismo posljedica politike Milorada Dodika i njegovog odnosa prema visokom predstavniku.

– U nemogućnosti pozitivnih dešavanja, Dodiku trebaju bilo kakva. To je suština. Bez ikakvog dogovora, Dodik je na dnevni red Narodne skupštine stavio poziv Inzku da položi račune, a to se nikad neće desiti. Mislim da je to nepromišljena politika. On se više ne može osvetiti svojim političkim protivnicima nego se sveti srpskom narodu. Vidjeli ste koje je to nepoštovanje prema visokom predstavniku. Može se raspravljati s visokim predstavnikom, ali niko nema pravo da šalje poruku nepoštovanja i da ga naziva ovako ili onako – smatra Stanić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Prijava protiv policajaca koji su uhapsili novinarku Ahmetašević, pokrenuta istraga: Oglasio se i ministar MUP-a

Odjeljenju za unutrašnju kontrolu Jedinice za profesionalne standarde Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo podnešena je pritužba na rad policijskih...

Možda vas zanima i ovo