Utorak, 18 svibnja, 2021

Stanišić i Simatović se vratili u Srbiju

Nemojte propustiti

Bivši zapovjednik srbijanske službe državne sigurnosti Jovica Stanišić i zapovjednik postrojbe za specijalne operacije Franko Simatović, koje je Haaški sud u četvrtak nepravomoćno oslobodio optužbi za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH, doputovali u petak u Beograd, a u zračnoj luci, gdje ih nije dočekao nitko od državnih dužnosnika, izbjegli su novinare.

stanisic_simatovic

Okečivalo se da će Stanišiić i Simatović u zračnoj luci u Beogradu održati tiskovnu konferenciju, ali su, prema neslužbenim saznanjima, iskoristili drugi izlaz iz pristanišne zgrade.

Stanišić i Simatović poletjeli su u petak ujutro iz Roterdama zrakopolovom srbijanske vlade nakon što su u četvrtak pušteni iz pritvora Haaškog suda u kojem su proveli nepunih 10 godina, koliko je protiv njih trajao prvostupanjski postupak.

Sudsko vijeće ICTY-a zaključilo je da Stanišić i Simatović nisu odgovorni za usmjeravanje, organiziranje, opremanje, uvježbavanje, naoružavanje i financiranje postrojbi državne sigurnosti Srbije koje su, kako se navodi u optužnici, ubijale, progonile i deportirale civile Hrvate, bosanske muslimane, bosanske Hrvate i druge nesrbe iz BiH i Hrvatske od 1991. do 1995. godine.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo