Petak, 22 siječnja, 2021

Stanivuković donio hitnu odluku – tiče se zaposlenih u Gradskoj upravi

Nemojte propustiti

Federalno ministarstvo zdravstva o nabavci vakcina

Federalno ministarstvo zdravstva podsjeća da je 251. sjednici Vlade Federacije BiH održanoj 14.1.2021. godine prihvaćen Plan vakcinacije protiv COVID-19...

Neobičan slučaj u BiH: Uzeo pare od firme pa lažno prijavio pljačku, nanio sam sebi povrede da bi mu priča bila uvjerljivija

Policajci su preduzimanjem operativnih mjera i radnji, prikupili materijalne dokaze i utvrdili da nad R. M. nije izvršeno razbojništvo,...

Nezavisni intelektualci podržali Komšića: Put u EU vodi preko odbacivanja tzv. konstitutivnosti

Nezavisni intelektualci Kruga 99 izrazili su očekivanja u vezi s dosljednijim zalaganjem Evropske unije za uvođenjem evropskih pravnih principa...

Članica CIK-a koju je Milorad Dodik vrijeđao zbog braka s Bošnjakom: “Neću pružati alibi aposlutno nikome ko je prekršio odredbe Izbornog zakona”

Na samoj sjednici CIK-a, nekoliko sati prije Dodikovog ispada, Bjelica-Prutina je znala šta je očekuje pa je odlučila i...

“Danas sam po HITNOM postupku naložio da mi se dostave IMENA i PREZIMENA svih zaposlenih u Gradskoj upravi s podacima iz njihovih diploma.”

Napisao je ovo danas na Facebooku novi gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, istaknuvši:

“Ove podatke ćemo objaviti na zvaničnoj veb prezentaciji Grada u četvrtak 31. decembra, baš pred Novu godinu, kao znak novog početka za naš Grad i naše sugrađane.

Oni moraju da budu upoznati sa tim ko su zaposleni i sa kojim diplomama obavljaju određene poslove. To je bila jedna od naših proklamovanih politika koju sprovodimo u djelo.”

Podsjetimo, jučer je odlučio i vratiti ključeve više od 50 službenih automobila:

“Svi ključevi od preko 50 službenih automobila vraćeni su u 16 časova, na moj zahtjev, u prostorije Кabineta gradonačelnika. Niko više nema pravo da službene automobile koristi u privatne svrhe kao što je to do sada bio slučaj.”

Danas je donio i Naredbu o obilježavanju svih službenih automobila koji su u vlasništvu Grada i, kako je rekao, “na taj način zloupotreba imovine Grada više neće biti praksa”.

“U izradi je i novi Pravilnik o platama zaposlenih, kako bismo na jasan način stali u kraj svim izmišljenim višim pozicijama savjetnika ili koordinatora i na taj način napravili dodatne uštede.

I ono što je od juče postalo praksa, jeste vraćenje ključeva službenih automobila u 16 časova u moj kabinet i oni su svi na broju”, napisao je.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Teški dani za Dodikov SNSD u Doboju: U ponovljenim izborima za gradonačelnika kompletna opozicija u RS-u će stati iza ovog čovjeka!?

Aktuelni gradonačelnik Boris Jerinić (SNSD) tvrdi da iza odluke CIK-a stoje politički lideri opozicije, ali samouvjereno poručuje da ipak...

Možda vas zanima i ovo