Petak, 29 rujna, 2023

Stanivuković nakon potresa: Banja Luka će pružiti pomoć Stocu, Ljubinju, Mostaru i ostalima

Preporučeno

Snažan zemljotres jačine 5,8 po Richteru zatresao je sinoć cijeli naš region, a epicentar je bio u Hercegovini

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković rekao je danas da će grad pružiti pomoć Stocu, Ljubinju, Mostaru i drugim lokalnim zajednicama u BiH kojima je pomoć potrebna zbog sinoćnjeg zemljotresa.

“Ovom prilikom u ime Grada Banja Luka i u svoje lično ime upućujem saučešće zbog žrtava, te prenosim iskreno saosjećanje Banje Luke koja dobro zna kako je nositi se sa posljedicama zemljotresa”, naveo je.

Upravo se čita:  Vučić: Situacija na Kosovu najkomplikovanija i najopasnija do sada

Snažan zemljotres jačine 5,8 po Richteru zatresao je sinoć cijeli naš region, a epicentar je bio u Hercegovini. Tom prilikom poginula je 27-godišnja Elmira Sefo nakon što je na njenu kuću pao dio stijene zbog čega će sutra u Stocu biti Dan žalosti.

Danas brojne službe širom Hercegovine nastavljaju s obilaskom terena i čišćenjem odrona, kamenja i žbuke koja je otpala s ruševnih i starih objekata, te s izvidima na terenu.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo