Srijeda, 27 siječnja, 2021

Stanivuković prvi dan došao na posao u autobusu, treći dan ima i nosača kišobrana: Ove slike kruže društvenim mrežama

Nemojte propustiti

Razgovor o ikoni koju je Dodik poklonio Lavrovu: Evo šta je glavna tužiteljica rekla ukrajinskom ambasadoru!

Osim afere "ikona", na sastanku se razgovaralo o procesuiranju i radu na predmetima koji se odnose na sudjelovanje državljana...

Sutra zasjeda Krizni štab, poznata jedna od odluka koja će biti donesena?

Iako je više puta naglašavano da kantoni mogu donositi restriktivnije mjere, dva kantona su već ublažile mjere u odnosu...

Ovo se neće dopasti razbijačima BiH: Joe Biden i Angela Merkel razgovarali o Zapadnom Balkanu, najavljeno jačanje angažmana

Poznato je, inače, da se, kada je riječ o Zapadnom Balkanu, najčešće govori o BiH i Kosovu, jer su...

Oštre reakcije iz RS-a: Bisera Turković podrškom Sakibu Mahmuljinu udarila šamar suživotu

Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministarka inostranih poslova BiH, podržala je komandanta Trećeg korpusa Armije RBiH Sakiba...

Draško Stanivuković (PDP), novi gradonačelnik Banje Luke, osim što je poznat po negiranju genocida u Srebrenici, konstantnim nacionalističkim stavovima koje iznosi u javnosti, poznat je po populizmu na kojem bi mu mogli “pozavidjeti” i mnogo iskusnije kolege.

Naime, prvi radni dan na poslu obilovao je naslikavanjem za medije, populističkim potezima, a pojedine medijske kuće su ga u stopu pratile i s oduševljenjem izvještavale o mladom gradonačelniku koji je “načeo” neprikosnovenu vladavinu SNSD-a i Milorada Dodika.

Facebook zvijezda Stanivuković je tako oduševio lakovjerne građane, a bogme i neke novinare, kada je na posao došao autobusom, svrativši prvo u crkvu.

Reality show PDP-ove zvijezde u usponu nastavio se objavom kako je oduzeo ključeve svih službenih automobila uposlenicima Gradske uprave, a potom i objavom kako će Banja Luka ponovo biti “ćirilična”, što će reći da će natpisi po gradu i na javnim preduzećima biti na ćirilici.

I dok Stanivuković i mediji koji ga u stopu prate već danima, ne skrivajući oduševljenje tobožnjim promjenama u gradu na Vrbasu, priređuju predstave za javnost, neki su primijetili i druge detalje.

Iako iz dobrostojeće kuće, mladi Stanivuković se nastajao predstaviti skromnim i bliskim “običnom” čovjeku koji jedva sastavlja kraj s krajem. Naročito je nastojao prikazati se kao neko ko neće uživati privilegije koje sa sobom nosi gradonačelnička fotelja.

Međutim, kao što rekosmo, ima građana koji se ne daju prevariti, pa se na društvenim mrežama već širi fotografije i opaska kako je gradonačelnik od skromnog dečka koji se vozi gradskim autobusom za dva-tri dana došao do toga da ima čak i ličnog nosača kišobrana.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Političarka iz Mostara koja je popljuvala Željka Komšića: “BiH treba podijeliti na četiri regije”

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara Boška Ćavar kazala je za N1 kako nije “ni Komšićeva ni Čovićeva...

Možda vas zanima i ovo