Petak, 29 rujna, 2023

Stanivuković ugostio Schmidta pa prošetali Banjom Lukom

Preporučeno

Ovo je prvi put da se zvanično sastao s jednim funkcionerom u bh. entitetu Republika Srpska.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas je u Gradskoj upravi primio visokog predstavnika Christiana Schmidta. Nakon razgovora oni su prošetali centrom grada.

Nakon sastanka u banjalučkoj Gradskoj upravi, Stanivuković i Schmidt su posjetili spomen obilježje “Život”, koje je podignuto u znak sjećanja na 12 banjalučkih beba, koje su preminule u banjalučkom Kliničkom centru 1992. godine zbog nedostatka kisika.

Upravo se čita:  Advokat Adamović odgovorio: Evo kada će Dodik prvi put sjesti na optuženičku klupu

Schmidt je ranije dolazio u Banju Luku kada je posjetio Upravu za indirektno oporezivanje BiH i Agenciju za lijekove BiH.

Foto: RTRS

Ovo je prvi put da se zvanično sastao s jednim funkcionerom u bh. entitetu Republika Srpska.

Gradonačelnik Banje Luke je jučer poručio kako će se ponašati u skladu sa zaključcima Narodne skupštine RS-a, dok iz SNSD-a poručuju da je PDP pogazio te zaključke.

Upravo se čita:  Helez: Ne mogu da shvatim da neko ide u džamiju, a da je opterećen krađom i korupcijom

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević je rekao da “ne postoji visoki predstavnik za BiH, ali čini se da postoji visoki predstavnik za PDP”.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo