Utorak, 7 veljače, 2023

Stanivuković: Više ne možemo nasjesti na priče o bratstvu i jedinstvu

Nemojte propustiti

– Republika Srpska nije neka slučajna tvorevina, ona je vjekovna težnja srpskog naroda da bude oivičen svojom državnošću.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obratio se novinarima u tom gradu gdje se danas mimohodom obilježava Dan Republike Srpske koji je Ustavni Sud BiH proglasio neustavnim.

“Želim da iskoristim priliku da svima čestitam Dan RS, slavu Republike Srpske. Činjenica je da je ovo jako važan dan kada obilježavamo dan Republike Srspke, moja poruka je da je svaki dan, dan Republike Srpske. Svaki dan možemo da doprinesemo i uradimo nešto važno za RS. Svaki dan je veoma bitan. Republika Srpska nije neka slučajna tvorevina, ona je vjekovna težnja srpskog naroda da bude oivičen svojom državnošću. To znači da svagdje tamo gdje nismo imali svoje ustanove i institucije tamo smo doživljavali strahote Više ne možemo nasjesti na priče o nekom bratstvu i jedinstvu, koje znači da nemamo našu državu i institucije. Nekoliko puta u toku naše historije smo nasjeli na to. Rezultat svih tih naših zabluda i obmana svih tih naših stradanja je Republika Srpska.” kazao je između ostalog Stanivuković.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Najniža penzija u RS-u za 220 KM manja od najniže penzije u FBiH

Najnižu penziju primaju oni koji imaju do 15 godina staža i tu spadaju naslijeđene penzije. U Bosni i Hercegovini je...

Možda vas zanima i ovo