Srijeda, 3 ožujka, 2021

Stanivukovići hodaju po zlatu: Pogledajte u kakvoj vili živi novi gradonačelnik Banja Luke

Nemojte propustiti

Na radost mnogih Bosanaca i Hercegovaca: Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta

Intenzivno se vode aktivnosti u vezi s izgradnjom obilaznice oko Stoca, odnosno, pristupne tačke buduće trase ovog puta. Do početka...

Hadžifejzović pitao Vučića: Jesi li pucao na Sarajevo?

- Ne tjerajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i...

U idućih 14 dana očekuje se pogoršanje epidemiološke situacije

Iz Federalnog ministarstva zdravstva očekuju pogoršanje epidemiološke situacije u naredne dvije sedmice. Dok se stalno nešto čeka i očekuje odnosno...

Članovi Predsjedništva s direktorom WHO: BiH ispunila sve obaveze za vakcine

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili generalnom direktoru Svjetske zdravstvene organizacije Ghebreyesusu na njegovoj podršci Bosni i Hercegovini u dobivanju...

Ono što se može pronaći na internetu je da Stanivukovići “hodaju po čistom zlatu”. Prema pisanju izvođača radova, u kuću su ugrađeni mozaici od čistog 24-karatnog zlata.

Izbor Draška Stanivukovića za novog gradonačelnika Banjaluke proteklih dana izazvao je pravu lavinu komenentara: najmlađi gradonačelnik, kandidat koji je odnio ubjedljivu pobjedu nad protivkandidatom iz SNSD, pa još i dijete iz bogate porodice.

Njegova porodična kuća, a nije pogrešno reći ni vila, jedna je od najfotografisanijih objekata u Banja Luci, piše beogradski “Blic”, navodeći da je riječ o impoznatnom zdanje za koje agenti za nekretnine tvrde da vrijedi najmanje nekoliko miliona konvertibilnih maraka. Vil se u banjalučkom naselju Petrićevac, uz Zapadni tranzit.

Kuća, u kojoj stanuje i mladi gradonačelnik, vlasništvo je Stanivukovićevog oca, koji se bavi privatnim biznisom.

Ranije je govorio da je vila njegove porodice bila otvorena za sve koji su željeli da snime video ili fotografije za njih bitnog događaja. Tako je, pričao je, fotografisano 50 matura, 70 rođendana, 30 svadbi, dvije veridbe i snimljena tri spota.

Za sve to, tvrdi Stanivuković, nikome nije uzeta ni jedna marka, a svi koji su u vili boravili iz tog razloga su iz Banja Luke.

Ono što se može pronaći na internetu je da Stanivukovići “hodaju po čistom zlatu”. Prema pisanju izvođača radova, u kuću su ugrađeni mozaici od čistog 24-karatnog zlata.

U objavi na Facebooku koja datira još iz septembar 2017. godine, okačene su fotografije milionski vrijedne vile na Petrićevcu sa slijedećim opisom: “Ponosni smo što naša firma stoji iza opremanja jedne od najpoznatijih vila u Banja Luci. Izbor materijala: elegantne granitne ploče 80×80 i zlatni 24 K mozaik”.

“Hod po zlatu”

U ovoj objavi, između ostalog, dat je i detaljan prikaz unutrašnjosti Stanivukovićeve vile, koja je u vrijeme postavljanja ovog posta, bila u završnoj fazi opremanja.

Tako se na fotografijama, između ostalog, mogu vidjeti luksuzni granitni podovi, ispresijecani pomenutim mozaicima sa ugrađenim 24-karatnim zlatom. Prema dostupnim fotografijama, samo u jednoj prostoriji ima najmanje 20 ovakvih mozaika, s tim da su svi podovi u kući od 400 kvadratnih metara doslovno ispresjecani zlatom, dok je pod popločan luksuznim granitnim pločama.

Inače, cijena samo jednog grama 24-karatnog zlata, po trenutnim kretanjima na svjetskim berzama, iznosi oko 50 eura, pa je lako izračunati da Stanivuković doslovno hoda po podu od nekoliko stotina hiljada eura.

Sudeći prema objavljenim fotografijama, osim 24-karatnih mozaika, zlato doslovno “isijava” i iz ostatka enterijera, “jer su pozlaćeni i rimski stubovi, rukohvati na stepeništu, kreveti…”, piše “Banjaluka.net”.

Poznato je, pišu mediji, da neki maturanti obožavaju da se fotografišu u raskošnom dvorištu porodice Stanivuković.

Osim toga, i folk zvijezda Goga Sekulić snimila je video spot za svoju pesmu ”Dečko moj”, pisao je “espreso.rs”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Danas je Svjetski dan uha i sluha – Sluh za sve!

Svake godine, 3. mart obilježava se kao Svjetski dan uha i sluha s ciljem podizanja svijesti i promovisanja aktivnosti...

Možda vas zanima i ovo