Četvrtak, 7 srpnja, 2022

Stanje sa poplavama u Sarajevu se pogoršava

Nemojte propustiti

Voda došla do objekata, građani odbili evakuaciju

Foto: Klix
Foto: Klix

Nakon obilnih padavina koje su počele sinoć, danas je došlo do izlijevanja rijeke Bosne u naselju Osijek u opštini Ilidža. Najugroženiji lokalitet je na sastavcima rijeka Bosna, Zujevina i Željeznica.

Član Vatrogasnog društva Ilidža Nijaz Imamović potvrdio je za agenciju Anadolija (AA) da se stanje u večernjim satima pogoršalo i da je korito rijeke Bosne još uvijek u porastu, a poplavljeno je i nekoliko prizemnih dijelova objekata.

„Ponudili smo evakuaciju nekoliko objekata koje je okružila voda, ali do sad još uvijek niko nije htio izaći iz objekata. Saobraćajnica od Bojnika prema Osijeku je zatvorena. Korito rijeke Bosne izlilo se na više lokaliteta, spojilo se sa Doglodima i taj dio je kompletan poplavljen“, istakao je Imamović.

Ekipe su stalno na terenu, kazao je Imamović, te dodao da iako postoji nekoliko poplavljenih objekata, do sada niko nije evakuisan.

„Na terenu se nalaze strukture Civilne zaštite općine Ilidža, a direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo gospodin Kovač trenutno je sa nama i upravo se spremamo za obilazak“, naglasio je Imamović.

Zbog obilnih padavina tokom protekle noći, u ranim jutarnjim satima došlo je do izlijevanja rijeke Miljacke kod Vijećnice, a tokom dana izlila se i rijeka Bosna u naseljima Osijek, Doglodi i Azići na Ilidži.

(Anadolija)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nastavnica ostala trudna sa učenikom: ‘Ja sam dobra osoba i biću odlična majka ovom djetetu’

"Ludo je što ću imati bebu sa bivšim učenikom, ali isto se može dogoditi u bilo kojoj profesiji..." Nastavnica historije...

Možda vas zanima i ovo