Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Stanje sa poplavama u Sarajevu se pogoršava

Nemojte propustiti

Voda došla do objekata, građani odbili evakuaciju

Foto: Klix
Foto: Klix

Nakon obilnih padavina koje su počele sinoć, danas je došlo do izlijevanja rijeke Bosne u naselju Osijek u opštini Ilidža. Najugroženiji lokalitet je na sastavcima rijeka Bosna, Zujevina i Željeznica.

Član Vatrogasnog društva Ilidža Nijaz Imamović potvrdio je za agenciju Anadolija (AA) da se stanje u večernjim satima pogoršalo i da je korito rijeke Bosne još uvijek u porastu, a poplavljeno je i nekoliko prizemnih dijelova objekata.

Upravo se čita:  Reis Kavazović: Jesu li Bošnjaci najveći i jedini kriminalci ili se drugima gleda kroz prste

„Ponudili smo evakuaciju nekoliko objekata koje je okružila voda, ali do sad još uvijek niko nije htio izaći iz objekata. Saobraćajnica od Bojnika prema Osijeku je zatvorena. Korito rijeke Bosne izlilo se na više lokaliteta, spojilo se sa Doglodima i taj dio je kompletan poplavljen“, istakao je Imamović.

Ekipe su stalno na terenu, kazao je Imamović, te dodao da iako postoji nekoliko poplavljenih objekata, do sada niko nije evakuisan.

Upravo se čita:  Svečanom akademijom ispraćena 473. generacija Gazi Husrev-begove medrese

„Na terenu se nalaze strukture Civilne zaštite općine Ilidža, a direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo gospodin Kovač trenutno je sa nama i upravo se spremamo za obilazak“, naglasio je Imamović.

Zbog obilnih padavina tokom protekle noći, u ranim jutarnjim satima došlo je do izlijevanja rijeke Miljacke kod Vijećnice, a tokom dana izlila se i rijeka Bosna u naseljima Osijek, Doglodi i Azići na Ilidži.

Upravo se čita:  Na hercegovačkim poljima nedostaje radnika, nema ko da povadi krompir: Dnevnice idu i do 150 KM

(Anadolija)

Pročitajte još

Izdvajamo

Da li je dodatno ograničenje brzine dobra ideja? Ministar Katica odgovorio na kritike o prijedlozima

- U KS konstatovana je velika ugroženost pješaka, posebno u centru Sarajeva - naglasio je Katica  Stravična nesreća u Sarajevu...

Možda vas zanima i ovo