Subota, 18 rujna, 2021

Stanovnici ovog dijela BiH su zabrinuti: “Narod povezuje veliki broj oboljelih od virusa korona sa otpadom iz Italije”

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Preduzeće “Krom reciklaža” iz Drvara uvezlo je, početkom jula, u BiH iz Italije ukupno 294.574 kilograma tekstilnog otpada u vrijednosti

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić danas će održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o problemu nelegalno uskladištenog otpada iz Italije.

Runić je Srni ranije rekla da je nelegalno uskladišteni otpad iz Italije i dalje u Drvaru i da obećanja nisu ispunjena, te da građani gube strpljenje.

“Obećanja da će otpad biti odvezen, prebačen, spaljen, vraćen u Italiju jesu samo kupovina vremena, jer evo gotovo dva mjeseca ništa nije napravljeno, osim naslova koji su u medijima danima bili u centru pažnje i neistina koje su iznošene i nanijele štetu kako meni kao načelniku tako i svim građanima Drvara i našem gradu”, istakla je Runić.

Ona navodi da su opštinske vlasti iz medija saznale da Rodoljub Dinić – jedan od vlasnika firme “Krom reciklaža”, kaže da otpad neće odvesti iz Drvara.

“Koristim ovu priliku da preko medija pozovem vlasnike `Krom reciklaže` da prisustvuju konferenciji za novinare zbog otpada koji su dovezli u Drvar”, rekla je Runić.

Ona je dodala da su Drvarčani zabrinuti i zbog porasta broja oboljelih od virusa korona.

“Činjenica je da danima vodimo bitku za istinu, narod je uznemiren i uplašen jer povezuje veliki broj oboljelih od virusa korona sa otpadom iz Italije”, kaže Runić i ponavlja da su svi rokovi probijeni i da stanovnici Drvara više nemaju strpljenja za lažna obećanja koja traju skoro dva mjeseca.

Preduzeće “Krom reciklaža” iz Drvara uvezlo je, početkom jula, u BiH ukupno 294.574 kilograma tekstilnog otpada u vrijednosti od 16.125 KM.

Konferencija za novinare biće održana u Radničkom domu u Drvaru u 12.00 sati.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Još jedan mladić napušta Bosnu i Hercegovinu: Otac mi je ratovao umjesto da šverca kafu i maljutke

I Nahid Mujkanović se nada skoroj prilici, koju u Bosni i Hercegovini nije dobio. Bosnu i Hercegovinu je u prvoj...

Možda vas zanima i ovo