Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Starac u BiH uzgajao kanabis, pronašli mu zasade sa više od 100 stabljika

Nemojte propustiti

KALESIJA – Pronađene stabljike su izuzete radi vještačenja, o događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac, dok potrebne mjere i radnje poduzimaju službenici PS Sapna.

Ove sedmice su policijski službenici PU Kalesija/PS Sapna radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a postupajući po naredbi Općinskog suda Kalesija izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i dvorišta vlasništvo H.R., rođen 1948. godine nastanjen na području općine Kalesija.

Prilikom pretresa dvorišta i bašte, pronađene su 102 zasađene stabljike koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, visine od 0,50 do 3,20 m.

Foto: MUP TK

Pronađene stabljike su izuzete radi vještačenja, o događaju je upoznat dežurni kantonalni tužilac, dok potrebne mjere i radnje poduzimaju službenici PS Sapna.

H.R. je lišen slobode i isti će u zakonskom roku biti, uz Izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, saopšteno je iz UP MUP-a TK.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo