Petak, 18 lipnja, 2021

Stariji Sarajlija tvrdi: Evo zbog čega je nastala rupa u Velikom parku. Siguran sam 99,99%

Nemojte propustiti

Na sanaciju i istraživanje rupe koja se u Velikom parku pojavila krajem prošle godine, kako stvari stoje, još će se pričekati.

Prvo je Općina Centar započela sanaciju pa se uključio Kantonalni zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa, a sada i Ministarstvo privrede. I opet nema rješenja. Sanaciju i istraživanje zbog čega se rupa pojavila sada blokira Ministarstvo privrede KS.

To je potvrdio i direktor Zavoda Nervin Dacić, naglasivši kako postoje problemi s geološkim istraživanjem. Tako je obična rupa sve državne institucije bukvalno dovela u bezizlaznu situaciju, pa se i ne zna kada će biti sanirana, piše Avaz.ba.

Međutim, jedan stariji Sarajlija tvrdi da je rupa ustvari staro skloništa i da je nastala slijeganjem tla.

– Znam šta je ta rupa, kad je nastala, kako je nastala i zašto se sada pojavila – kazao je 83-godišnji Anto Brankić za Face TV, i dodao da je rupa ustvari protivavionsko sklonište.

Kompletno Brankićevo objašnjenje možete pogledati u nastavku:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo