Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Startup Weekend: Menadžer Googlea stiže u Sarajevo

Nemojte propustiti

Startup Weekend u saradnji sa Posao.ba i Projektom zapošljavanja mladih (YEP) Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) od 19. do 21. jula ove godine organizuje drugi po redu Startup Weekend Sarajevo koji će biti održan u prostorijama Kina Meeting Point.

Google-zgradaOvaj jedinstveni događaj predstavlja priliku svim mladim ljudima koji žele da pokrenu vlastiti biznis da se prijave i razviju svoje poslovne ideje.

Startup Weekend Sarajevo će ove godine ugostiti mentora koji dolazi iz Kalifornije iz sjedišta Googlea.

Martin Omander je program menadžer u Googleu i dolazi prvi put u Sarajevo kako bi radio sa mladim ljudima koji žele da lansiraju IT startupe.

Učesnici Startup Weekenda Sarajevo će imati priliku upoznati Martina Omandera i razgovarati s njim o svojim poslovnim idejama. On će, pored svog mentorskog angažmana također održati i Google CodeLab radionicu usmjerenu na back-end developere.

Startup Weekend Sarajevo će ugostiti i svog prošlogodišnjeg pobjednika Printheos, koji će samo sedam dana nakon održavanja Startup Weekenda ići na specijalni trening program u Ameriku, tačnije u San Francisko.

Posao.ba je sponzor avionske karte za San Francisco dok je Blackbox VC sponzor trening programa.

Startup Weekend je mjesto gdje mladi preduzetnici kao i potencijalni preduzetnici dolaze kako bi saznali da li su njihove ideje održive. U presjeku, polovina učesnika ima tehničku pozadinu, a ostala polovina poslovnu pozadinu.

Cilj Startup Weekend Sarajevo je da skupi 100 mladih ljudi, studenata i onih koji su završili studije, koji su zainteresovani da pokrenu vlastite kompanije i steknu nova znanja i vještine.

Učesnici se očekuju iz svih gradova u Bosni i Hercegovini, iz susjednih zemalja kao i cijeloga svijeta. Startup Weekend Sarajevo je otvoren za sve mlade ljude ne ovisno o tome iz koje države dolaze.

Pored Bosne i Hercegovine, Startup Weekend će se održati isti datum i u Portugalu, Australiji, Meksiku, Americi, Kolumbiji, i mnogim drugim zemljama.

Partneri projekta su: Posao.ba i Projekt zapošljavanja mladih (YEP) Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Zlatni sponzori su: Atlantbh i Njemačka organizacija GIZ. Srebreni sponzori su: Personal Inc., Authority Partners, Blackbox VC, Coca-Cola, i Vapiano.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo