Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Staša Košarac uputio otvoreno pismo građanima Bosne i Hercegovine: “Kupujmo domaće, jer naše je bolje”

Nemojte propustiti

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac obratio se danas otvorenim pismom građanima Bosne i Hercegovine

On je naglasio da su građani BiH suočeni sa globalnim izazovom uzrokovanim širenjem korona virusa, koji će definisati našu epohu.

”Odluke koje danas donosimo obilježiće naše društvo u godinama pred nama. U okolnostima kada je socijalna distanca najbolji način da brinemo jedni o drugima, ne smijemo se distancirati od solidarnosti.

Zato vas pozivam da zajedno pokažemo solidarnost prema domaćim privrednicima, koji posluju otežano u novonastalnim okolnostima. Naše kompanije zapošljavaju naše porodice, komšije, prijatelje, poznanike. Zapošljavaju naše građane! Kupovinom domaćih proizvoda direktno pomažemo očuvanju postojećih i stvaranju novih radnih mjesta, što je u ovom vremenu neizvjesnosti od ključnog značaja”, napisao je Košarac.

Potom je dodao da su domaći proizvodi plod napornog rada, zalaganja i odricanja naših proizvođača.

”To nam garantuje kvalitet prepoznatljivog sadržaja. Zato vas pozivam da obratite pažnju prilikom kupovine i uvijek date prednost domaćim proizvodima, jer iza njih stoji trud naših ljudi.

Kupovinom domaćih proizvoda doprinosimo stabilnosti zdravstvenog i obrazovnog sistema, te penzionog fonda. Na taj način ćemo indirektno izraziti zahvalnost bespoštednoj borbi i nesebičnom zalaganju naših zdravstvenih i prosvetnih radnika, ali i pokazati brigu za naše građane treće životne dobi u okolnostima sa kojima smo suočeni.

Ohrabrujem vas da kupujete domaće proizvode, jer takva odluka gradi našu zajednicu i znači ulaganje u buduće generacije. Naša podrška domaćim privrednicima daje im i šansu i nadu za opstanak u ovim teškim vremenima.

Zato – kupujmo domaće, jer naše je bolje”, poručio je Košarac.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo